Kilis’te hırsızlık yüzde 19 azaldı

Güncelleme Tarihi:

Kilis’te hırsızlık yüzde 19 azaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 15:54

Kilis’te hırsızlık yüzde 19 azaldı

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, (DHA)- KİLİS Emniyet Müdürlüğü, kentte hırsızlık olaylarının arttığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yetkililer, kentteki hırsızlık olaylarının son 2 yıla oranla yüzde 19 azaldığını da kaydetti.



Kilis Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın organlarında ve sosyal medya ağlarda kentte hırsızlık olaylarının arttığı, vatandaşın hırsızlık olaylarına karşı nöbet tuttuğu yönünde haberler yer aldığı belirtilerek şöyle denildi:



"2014 yılı başından itibaren ilimizin fiili nüfusu göz önüne alınarak ekip sayısı iki katına çıkarılmış, polis daha görünür hale getirilmiş, vatandaşın her ihtiyacında polisin en kısa sürede olay mahallinde olması sağlanmıştır. Bu sayede 2015 yılı içerisi ve bugüne kadar ilimizde mala karşı işlenen hırsızlık gibi suçlarda yüzde 19 oranında azalma olmuş, faili meçhul olayların aydınlatılmasında da büyük başarı sağlanmıştır. Toplumu tedirginliğe sevk eden bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hırsızlık olayları yönünden diğer dönemlere göre ilimiz asayişinde herhangi bir farklılık yoktur. Halkımızın yine de kendi açısından her zaman aldığı tedbirleri almasında fayda görülmektedir. Müdürlüğümüz tüm birimlerimiz ile diğer olaylarda olduğu gibi hırsızlık olaylarına karşı da duyarlı bir şekilde görev ifa etmektedir. Şüpheli bir durumla karşılaşılması durumunda 155 polis imdat hattını arayarak bilgi verilmesi yeterlidir."



FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!