IHA
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 10:03
İYİDER TARAFINDAN BİR İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ
İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) tarafından İrfan Yurdunda bir iftar yemeği verildi.
İstanbul, Ankara ve Kahramanmaraş İYİDER iftar programlarının ardından son olarak Kilis’te de irfan gönüllüsüne İrfan Yurdunda iftar yemeği verildi.
İftar programına kanaat önderi Ali Uğur Özkeleş ve Mustafa Acarlıoğlu, AK Parti Kilis Milletvekili Ecz.Reşit Polat ile MHP Kilis Milletvekili Dr.Mustafa Yün ile birlikte, Bülbülzade Vakfı Başkanı Mahmut Kaçmazer, İstanbul Fatih İYİDER Başkanı Mehmet Yolcu, Kahramanmaraş İYİDER Başkanı Ömer Yenipınar, bazı kamu kurum amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İYİDER gönüllüleri katıldı.
İftar yemeği ve duasının ardından program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kilis milletvekillerimiz Reşit Polat ve Mustafa Yan birer selamlama konuşmaları yaptılar. Kanaat önderi Ali Uğur Özkeleş, günün anlamına hitaben kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye dönük ve nasıl kardeş olmamız gerektiğini vurgulayan anlamlı bir konuşma yaptı.
Kanat önderi Özkeleş, “İslamın temel fonksiyonu insanı,insani özelliklere sahip kılarak onu terbiye etmektir.İnsan İslama girip müslüman olmakla birlikte Allah’ın terbiyesine girmeyi kabul ettiğini ortaya koymuştur.Bu terbiyenin birçok yönü vardır.Müslüman Rabbinin terbiyesine girdiği andan itibaren herkesle iyi geçinmeye başlamalıdır.
İslam müslümanların müslümanlarla diyologunu kardeşlik olarak nitelendirir.Veda hutbesinda Allah Resulü(AS) “Ey Allah’ın kulları! Hepiniz Adem’in çocuklarısınız ve hepiniz kardeşsiniz” demiştir.Kur’anda da Allahu Teala peygamberlerin birçoğundan bahsederken peygamberlerin gönderildiği kavimlerle kardeş olduğunu beyan eder. Kuranda anlatılan kardeşlik aynı anadan doğma ve aynı rahimden çıkma kardeşliği değildir.Dava ve Allah’a kulluk kardeşliğidir.Kişi kulluğunu tek başına yapabilir. Ama kulluğunu kardeşleriyle birlikte yaptığı zaman ecri daha fazladır. Bizim sevaplarımızın çokluğunun sağlayıcısı kulluğumuzu kardeşlerimizle birlikte yapmamızdır.Kardeşliğin bir boyutu kardeşlerim açsa bende açım,tok ise bende tokum demektir.Ama kardeşliğin zirve noktası Peygamber (AS) hayatında olduğu gibi eğer sen açsan ben senin karnını doyurmakla yükümlüyüm bilincidir. Gerekirse biz aç kalalım ama kardeşlerimizin karnı doysun mükellefiyetidir. Kardeşlik kardeşinin sıkıntısını gidermek, kendi varlığını kardeşiyle paylaşmak demektir. Ama bizdeki kardeşlik sıkıntım olunca kardeşlerimle paylaşayım,varlığım olunca ise paylaşmamayayım şeklinde cereyan etmektedir. Böyle kardeşlik olmaz, kardeşlik her zaman ve her durumda sıkıntı ve varlıkta sıkıntı ve varlığımı kardeşimle paylaşmaktır.
Bencilliğin ve bireyselliğin revaçta olduğu şu günlerde Allah’ın gösterdiği kardeşlik hukukunu güncellemeli ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz.Az bir dünya karşılığı menfaat elde etmek için kardeşlerimize ihanet etmemeliyiz. Rabbim bizi kullukta daim etsin,bizi birbirimizden ayırmasın.Yeryüzünün herbir tarafında kardeşlerimizle birlikte yeniden ve yeniden bayram ettirmeyi nasip etsin” dedi.
İftar programı edilen duaların ve kılınan namazın ardından sona erdi.