Hepatit Bilgilendirme Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Hepatit Bilgilendirme Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 13:08

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ YUSUF ŞEREFOĞLU SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ TARAFINDAN “HEPATİT” HASTALIĞI KONUSUNDA BİR KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından ’Hepatit’ hastalığı konusunda bir konferans gerçekleştirildi.
Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe, Y. Ş. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğretim Görevlisi Nilgün Katrancı’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe Kilis Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Doğaç Uğurcan, konuşmacı olarak katıldı. Dr. Uğurcan katılımcılara hepatitin tanımı ve korunma yolları, belirtileri, risk grupları, bulaşma yolları konularında açıklayıcı bilgiler verdi. Hepatitin, karaciğer iltihabına neden olan virüsün etken olduğu bir hastalık olarak tanımlayan konuşmacı, hastalığın kan ve kan ürünleri ile steril olmayan cerrahi işlemler, cinsel yolla bulaştığını belirtti. Dr. Doğaç Uğurcan, hepatitten korunmanın en etkili yolunun ise aşılanmak olduğunu vurguladı.
Program öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!