IHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 12:52
KİLİS'TE, YÜKSEK KESİMLER İLE DAĞLARDA DOĞAL OLARAK YETİŞEN YABANİ OTLAR, KIŞ AYLARINDA YOĞUN OLARAK TÜKETİLİYOR
Kilis’te, yüksek kesimler ile dağlarda doğal olarak yetişen yabani otlar, kış aylarında yoğun olarak tüketiliyor.
Kilis yöresinde Kuzukulağı, kömeç, ısırgan otu, kuşekmeği, çakırca, kazayağı, ıslatan, hardal, gelinevi otu olarak bilinen onlarca çeşit zararsız ot, salatada ve yemeklerde kullanılıyor. Yabani olmasına karşın yenilebilir bu otları toplayacak imkanı bulunmayanlar ise, başta Sabah Pazarı olmak üzere çeşitli yerlerde satılan otları satın alıyor.
Yeşil olarak taze bir şekilde tüketilen otlara Kilisliler, yoğun ilgi gösteriyor.