IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 14:22
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı yaptı.
Belediye Konukevi’nde gerçekleştirilen kahvaltıya Belediye Başkan Hasan Kara, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir, Mehmet Akif Yavuzlu, belediye birim müdürleri ile basın mensupları katıldı. Belediye Başkan Hasan Kara, belediye başkan yardımcılarına tek tek söz vererek, baktıkları birimler ile ilgili basının bilgilendirilmesini istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir, 1 yıl içerisinde sistemi oturttuklarını ifade ederek, “Şuan ilk göreve başladığımız güne oranla çok iyi durumdayız. Daha rahat çalışıyoruz. 141 kadrolu işçimiz var idi, şuanda 117 kişi. Yine memur sayısı 103 iken, şuan 99’a düştü. Emekli olan işçilerimizin ikramiyelerini 4-6 taksit arasında ödüyoruz. Bazı işçilerimiz 20 yıldır hiç izin kullanmamış, belirli bir plan çerçevesinde bunları izne çıkarıyoruz. Çünkü emekli oldukları zaman izinlerinin ücretlerini ikramiye olarak alıyorlar. Bu da belediyeye büyük bir külfet getiriyor. Personel ile ilgili tüm bilgileri sisteme yüklediğimiz için kimin izin kullanıp kullanılmadığını görebiliyoruz. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyoruz. Kilis’i tanıtıcı broşürler hazırladık. İlimizi EMİD fuarında tanıttık, en iyi tanıtım yapılan il olduk. Gerek Kilis’in kurtuluşunda, gerekse Ramazan ayı etkinliklerinde bir dizi projeye imza attık. Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu’nu Kilis’e getirdik. Ferhat Göçer’i ilimize getirdik. İtfaiyeyi güçlendirdik. Eksikliklerini tamamladık. Her türlü ekipmana sahip hale getirdik. Mezarlığın genişletilmesi için çalışma yaparak 15 dönümlük bir alanı kamulaştırdık. Gıda Bankası’nı aktif hale getirdik. Tüm fakirlerin tespitini yaptık. Ramazan ayı içerisinde 4 bin 550 fakir aileye gıda yardımı yaptık” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Yavuzlu ise, kendisinin mali işler ile park ve bahçeden sorumlu olduğunu ifade ederek, “Satın alma birimini tek çatı altında topladık. Bu nedenle alımlar tek elden yapılıyor. Bir yandan tasarruf yaparken, bir yandan da gelirlerimizi attırdık. Kira gelirlerimiz başta olmak üzere belediyenin alacakları konusunda gerekli çalışmaları yaparak, gelir gider dengesini sağladık. Kilisli esnaflara geçmişten kalan 6-7 milyon TL borcumuz var idi, bunların tamamını ödedik. Bundan sonra belediyemiz aldığı bir şeyin parasını günü gününe ödediği gibi kimsenin belediyemize gelmesine gerek yok. Hesaplarına havalesi yapılıyor. Aylık 750 bin TL İller Bankası’na borç ödüyoruz. Belediyenin resmi kurum ve kuruluşlara olan borçlarını yapılandırarak ödüyoruz. EDAŞ’a, Telekom’a aylık olarak faturalarımızı ödüyoruz. Belediyenin alacakları ile ilgili tahsilatımızı yüzde 95’e çıkardık. 1 Nisan itibariyle parkları elden geçiriyoruz. 3 bin ağaç diktik. Parklarımıza bu yıl oyun gruplarıyla beraber 1 milyon TL civarında parklarımıza para harcayacağız” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, kendisinin teknik birimlerden sorumlu olduğunu ifade ederek, “En büyük sorunlarımızın başında inşaat artıkları, inşaat yapılırken koruma bandı olmamasıdır. İnşaat yapanlar enkazlarını ya komşularının boş arazisine ya da gelişigüzel yerlere döküyorlar. Böylece kötü bir görünüm meydana çıkıyor. İnşaat yapanlara sürekli ceza yazıyoruz. Bize tüm evraklarını tamam ederek getiren bir kişiye inşaat ruhsatını en geç 3 gün içerisinde veriyoruz. Bu konuda belediyeye evrak eksik getirilmemesi gerekir. Daha önce yapı denetim firmaları ile birkaç kez toplantı yaptık. Belediyede işlemler çok hızlı yapılıyor. Yeter ki evrakları tamam olsun, 1 yıldır kat artırımına izin vermedik. Resul Osman Dağı A tipi mesire alanı haline getirilecek. Eskiden günde Kilis’te 25 ton civarında çöp toplanırken, şimdi ise 140 ton günlük çöp toplanıyor. Bu da ne kadar mesafe aldığımızı gösteriyor. Camilerimizin halılarını tahsis ettiğimiz araçlar ile yıkıyoruz. Yine hem camilerimiz, hem okul tuvaletlerini sıcak su ve buharlı suyla yıkıyoruz. 40 araç 140 personel ile Kilis’in temizliğini yürütüyoruz. Sineklere karşı ilaçlama çalışmalarına hızlı bir şekilde başladık. Deneme amaçlı 5 yere yer altı konteynırları koyduk. Şimdi 16 civarında daha yer altı konteynırı yerleştireceğiz. Eskiden 4 bin abonenin ev bağlantısı yapılarak Scadalı sisteme geçilmişti. Şimdi ise ev bağlantı sayısı 20 bine çıktı. Geçen yıl 70 bin ton asfalt dökmüştük. Bu yıl ise 60 bin ton asfalt dökeceğiz. “
Belediye Başkanı Hasan Kara ise, belediyeye bir istem getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Belirli bir sistem oturdu. Başkan yardımcılarımızın baktığı birimler belli, belediye birim müdürlerinin telefonları 24 saat açıktır. Bir sorun var ise anında çözmek için gücümüzün yettiği kadarıyla çalışıyoruz. Hem ben hem belediye başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz sürekli sahadalar. Çalışmaları koordine ediyorlar. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ait 51 dönümlük yer alıyoruz. 15 güne kadar tapusunu alacağız. Buraya büyük park, konut yapacağız. Belki Belediye binamızı da buraya yapacağız. Çünkü büyük modern parka ihtiyacımız var. İçerisinde sosyal tesisleri olan güzel bir olacak. Afrın Çayı’nın oraya baraj, ishale hattı iye arıtma tesisini de yaptırarak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. TOKİ bizden arsa istiyor. Eğer arsa problemini çözersek konut yapılacak. Yeni depomuzun bitmesi ile birlikte su sıkıntısı da çözülecek. 2 yıl şehre yetecek kadar suyumuz var. Yağmur yağmazsa bile tüm belediye olarak halkımıza hizmet etmek için canla başla çalışıyoruz. Siz istediğiniz kadar park yapın, temizlik yapın eğer, parkların bankları kırılıyorsa, ağaçlara zarar veriliyorsa, vatandaşlar sahip çıkmıyorsa ne yapabilirsiniz. Aynısı temizlik içinde geçerli siz çöpleri alın caddeyi çıkmadan çöp atarlarsa ne olacak. İşte mahallelinin kendi yaşadıkları yere sahip çıkmaları gerekiyor. Bu nedenle 100 tane mahalle temsilcisi oluşturduk. Bunlarda bayanlardan oluşuyor. Bayanlar gün boyu evde oldukları için erkeklere göre daha mahallelerine sahip çıkar diye düşünüyorum. Bu bayanlarımız mahallelerdeki sorunları tespit ederek belediyemize bildirecekler. Bizde anında müdahale edeceğiz.”