IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 14:15
KİLİS ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, TOPLANAN 35 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ KİLİS’E KAHRAMANLIK UNVANI VE MADALYA VERİLMESİ İÇİN BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARA’YA DESTEKLERİNİ İLAN ETTİ.
Kilis Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önderliğindeki 35 Sivil Toplum Örgütü, ortak deklarasyon ile Kilis’e kahramanlık unvanı ve madalya verilmesi için Belediye Başkanı Hasan Kara’ya destek verdiklerini açıkladı.
Kilis Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önderliğindeki 35 Sivil Toplum Kuruluşu, ortak deklarasyon ile Kilis belediye Başkanı Hasan kara’ya destek verdiklerini duyurdu. Sivil toplum örgütlerine ortak deklarasyonu açıklayan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar, Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara’nın öncülüğünde başlatılan ve Kilis’e kurtuluş mücadelesi sırasında gösterdiği üstün kahramanlıklar nedeniyle unvan ve madalya verilmesi konusunun çok önemli olduğunu ifade etti. İstiklal savaşında Kilisliler üzerlerine düşen bütün görevleri yerine getirdiğini belirten Muhtar, "Hisar savaşında adete destan yazılmıştır. 600 kişilik Fransız askerleri Hisar köyü üzerinden Maraş’a geçmek istemişler. Kahraman Kilisliler, Fransız süvari birliği ile piyade birliğini imha etmiştir. Yine Kilisli olan Tırıklı Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Şahin bey, Polatali ve Elbeyli havalesinden 800 kişilik gönüllü bir savaşçı ekibi kurarak Fransızlar ile mücadele etmiştir. Antep’in savunmasında Kilislilerin büyük bir rolü vardır. Hatta Kilisliler, Antep savunması için para toplayarak göndermişlerdir. Halep üzerindenr gelen Fransız birlikleri ile çetin mücadele verilmiştir. Bu esnada gerek Maraş, gerekse Antep şehirleri savunmak için zaman kazanmıştır. Bu söylediklerimin tamamı Genelkurmay arvişinde vardır. Kilis kurtuluş savaşında büyük başarılar gösterdi. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Kilis Gaziantep’e bağlı ilçe olduğu için Kilis’e unvan ve madalya verilmedi. Şimdi biz TBMM tarafından Kilis’e madalya ve unvan verilmesini istiyoruz. Nasıl ki Antep’e, Gazilik ünvanı, Maraş’a kahramanlık unvanı, Urfa’ya Şanlı unvanı verildi. Kilis’e de hem madalyası hem de unvanının verilmesi gerekiyor. Tüm tarihi arşivler de Kilis’te verilen kahramanlık destanları yazıyor. Bu konuda Başkanımızın yanındayız destekçisiyiz. Bizlerde, hem madalyamızı hem de unvanın verilmesini istiyoruz” dedi. Muhtar, nüfusundan fazla Suriyeli barındıran Kilis’e nabel barış ödülü verilmesi için Belediye Başkanı Hasan Kara’ya tam destek verdiklerini de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Hasan Kara, STK Temsilcilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Kara, “Kilis herkesin bildiği gibi Kurtuluş mücadelesi vererek çok önemli bir vazifeyi yerine getirmiştir. Biz gerek Kilis’te gerekse Ankara’da elimizden gelen her türlü teması yerine getirerek hak ettiğimiz unvan ve madalyayı alacağız inşallah. Bugün siz değerli STK Temsilcilerine verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Kara, merkez nüfusu 90 bin 400 olan Kilis’te 120 bin Suriyeli bulunduğu hatırlatarak, “Bugün dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey yok., Nüfusundan fazla göçmen barından bir il, Kilis dünyanın en güvenli illerinden biridir. Paris’ten, Londra’dan Berlin’den daha güvenlidir. Televizyonlarda şu kadar DEAŞ militanı yakalandı, yok Suriye’de patlama oldu, yaralılar Kilis’e geldi diye
haberler çıkıyor. Bu hadiseler sınırda gerçekleşiyor. Veya Suriye tarafından gerçekleşiyor. Kilis’i bilmeyen insanlar sanki kentte her gün savaş oluyormuş gibi algılıyor. Kilis’te Allaha şükür hiçbir sıkıntı yok. Suriyeliler ile aramızda hiçbir sıkıntı olmadığı gibi ensar muhacir ilişkisi sürüyor" ifadelerine yer verdi.
STK temsilcileri de Belediye Başkanı Hasan Kara ve Belediye Meclisi’nin aldığı kararın arkasında olduklarını belirterek, üzerine düşeni yerine getirme gayretinde olacaklarını ifade etti.