Tomarza'da 'Bahar Şenlikleri' başladı

Güncelleme Tarihi:

Tomarzada Bahar Şenlikleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 10:05

Tomarza'da 'Bahar Şenlikleri' başladı

Haberin Devamı

Murat GÜRBÜZLER/KAYSERİ, (DHA) - TOMARZA Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2'ncisi düzenlenen “Bahar Şenlikleri” Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde başladı.

Bahar Şenlikleri, Halk Eğitim Müdürlüğü'nde İstiklal marşının okunması ve saygı duruşunun ardından Tomarza Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Sevinç Aytekin ve öğrencilerinden oluşan işaret dili ekibinin, Lisanü’l Rana gösterisi ile başladı. Şenliklerin başlaması için düzenlenen törende konuşan Kaymakam Engin Uysal, yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek yıl boyunca ana okullardan liseye kadar halk eğitim merkezi de dahil olmak üzere ortaya çıkan ürünlerin, emeklerin çok değerli olduğunu bildirdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersin Maraşlı, Bahar Şenlikleri'nin 3 gün devam edeceğini belirterek, merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Maraşlı, amaçlarının kurs çeşitliliğini artırmak ve açılan kursların, kursiyerlere yeni iş kapılarını açmasını sağlamak olduğunu, şimdiye kadar açmış oldukları 148 adet kurs ile ilçe nüfusunun yüzde 9,54’ünü kurslara dâhil ettiklerini bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk de, öğrenmenin hayat boyunca devam ettiğini belirterek, ''Eğitim ve öğretimin daha sağlam temellere basabilmesi için Halk Eğitim Merkezlerinin büyük rolü olmaktadır'' dedi.

Tomarza Yavuzselim İlkokulu öğretmenlerinden Derya Şahin ve öğrencilerinin folklor gösterisinin ardından, Halk Eğitim Merkezi'nde kurslarda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi. Tomarza İlçe Kaymakamı Engin Uysal’ın açılışını yaptığı Halk Eğitim Sergisi katılımcılar tarafından gezildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!