Tomarza darbeye karşı tek vücut oldu

Güncelleme Tarihi:

Tomarza darbeye karşı tek vücut oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 14:37

Tomarza darbeye karşı tek vücut oldu

Haberin Devamı

Murat GÜRBÜZLER/TOMARZA (Kayseri) (DHA) - ÜLKE genelinde olduğu gibi Kayseri’nin Tomarza ilçesinde de her siyasi görüş ve yaş grubundan insan ilçe meydanında toplanarak yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi.



Hiçbir siyasi görüş gözetmeden meydanları dolduran Tomarza İlçe halkı, darbeye topyekûn hayır dedi. Darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz Cuma gecesi yönetime el koymak isteyen bir kısım askeri personele tepki göstermek için sokakları, caddeleri dökülen Tomarza İlçe halkı sabaha kadar Tomarza İlçe Emniyet Amirliği önünde nöbet tutarak, İlçe Polisine “Bu güne kadar siz bizleri beklediniz, bu günde biz sizleri bekleyeceğiz” diyerek ilçe polis teşkilatına sahip çıktı.



Darbe teşebbüsünün yaşandığı Cuma Gecesi ve takip eden gün ve gecelerde Tomarza İlçe Halkı Demokratik bir şekilde ellerine Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızı alarak sloganları eşliğinde yürüyüşlerini ara ara devam etti. Tomarza İlçe Halkını yalnız bırakmayan Tomarza İlçe Kaymakamı Engin Uysal, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, Tomarza İlçe Jandarma Komutanı Kutay Bekleyen, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yürüyüşlerde en ön saflarda yer aldı. Yaşanan darbe girişimin ardından ilçedeki tüm camilerde sela verildi okundu dualar yapıldı.



FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!