Tarım projelerine 34,5 milyon lira destek

Güncelleme Tarihi:

Tarım projelerine 34,5 milyon lira destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 14:54

Tarım projelerine 34,5 milyon lira destek

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - GIDA, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, 2017 yılı içinde 74 projeye 34,5 milyon TL destek vermeyi hedeflediklerini bildirdi.
İl Müdürü Kayacan, yaptığı yazılı açıklamada, tarımın, öncelikli ihtiyaçların üretiminin sağlanması amacıyla bütün ülkeler için hayati bir sektör olduğunu bildirdi. Kayacan, ''Bu çerçevede, tarımsal desteklemeler yalnızca üretim miktarını belirlemek için değil, tarımda sürdürülebilirliği sağlamak ve tarımın her alanında dengeli büyümeyi gerçekleştirmek için destekleme politikaları geliştirilmektedir. Ülkemizde kimi zaman üretimi artırmak, kimi zaman da üretim fazlasını azaltmak ve üretimi dengelemek için çeşitli tarımsal destekleme politikaları uygulamıştır. Bakanlığımızca, 2007-2016 yıllarında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, il ve ilçelerimizde toplamda 78 projeye 31 milyon 975 bin 546 TL hibe ödemesi yapılmış ve yatırımcılarımız bu desteklemeden yararlanarak ilimizde tarımın lokomotifi olma konumuna gelmişlerdir'' dedi.
Kayacan, 2017 yılında özellikle kırsal nüfusun istihdamına, ulusal gelire ve dış ticarete katkı sağlayarak tarımın ulusal ekonomi içinde vazgeçilmez bir yerinin olmasına katkıda bulunarak sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla tarım projelerine bakanlık olarak destek verdiklerini kaydetti. 2007-2016 yılları arasında 10 yıllık Ekonomik Yatırım Desteklemeleri kapsamında 78 projenin desteklendiğini ve 31 milyon 975 bin 456 TL hibe ödemesi yapıldığını, buna karşılık, yalnızca 2017 yılında 74 projenin desteklenerek son on yılda yapılan yatırımların üstünde 34 milyon 590 bin 824 TL’lik destekleme yapılmasının hedeflendiğini bildirdi. Kayacan, ''İlimizde 2017 yılında gerçekleştirilecek olan yatırımlar özellikle tarımsal ekonomide anahtar rol oynayacağı düşünülmektedir. Her ölçekte tarımsal sanayinin kurulması, tarımın sanayi ile entegre edilmesi, gıda güvenliği ve işsizliğin azaltılması, pazarlama gibi ekonomik alanlardaki yetersizliklerin giderilmesi ilimizde tarımsal kalkınmadaki amaçlarımız arasındadır'' ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!