Talas’ın Başarısı Türkiye’ye Örnek Oldu

Güncelleme Tarihi:

Talas’ın Başarısı Türkiye’ye Örnek Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 13:35

TALAS BELEDİYESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütün belediyelere bilişim altyapısı sağlayacak "Bulut Kent Bilgi Sistemi", Talas Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 4 pilot bölgede hazırlandıktan sonra 21 il ve ilçe belediyesinde hayata geçti.
Projenin açılış ve imza töreni İstanbul Grand Cevahir Otel’de gerçekleşen programla yapıldı. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bulut Kent Bilgi Sistemi’nin imzasının atılmasıyla Türkiye’de yeni bir dönemin kapısının aralandığını ifade ederek, "Değerli başkanlarım sizlerin arkasında güçlü bir hükümet, yerel yönetimden gelen bir başbakan, sonradan cumhurbaşkanı olan birisi var. Ben de belediye başkanlığından geldiğim için belediyelerin dertlerini biliyoruz. O yüzden mümkün olduğunca belediyelerle fazla ilgilenmeye çalıştım. Kentsel yönetimin temeli mekansal analizlere dayanmaktadır. Yönetilmesi giderek zorlaşan kentlerde çevrenin korunması, kaynakların düzgün kullanılması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için akılcı stratejilerin geliştirilmesine ihtiyaç vardır." dedi.
Projenin 4 pilot belediye başkanlarından olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, proje hakkında kürsüde düşüncelerini ifade etti. Başkan Palancıoğlu, "Talas Belediyesi olarak bizim bir farkımız var. Ben zannediyorum konuya en yakın belediye başkanlarından birisiyim. Harita mühendisiyim, aynı zamanda da Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünde Kent Bilgi Sistemleriyle ilgili dersler verdim. Aynı zamanda da yurtiçi ve dışında konuyla ilgili uygulamalarda bulundum. Bununla birlikte Türkiye Belediyeler Birliği’nin tüm belediyeleri kapsayan yazılım programıyla ilgili pilot bölgelerden bir tanesiyiz. Dolayısıyla Bulut Kent Bilgi Sistemi ve Türkiye Belediyeler Birliği yazılımının birleştirileceği belediyeyiz." şeklinde konuştu.
Başkan Palancıoğlu, belediyeciliğin en önemli yanlarından birinin özellikle verinin iyi bir şekilde kullanılması olduğunu belirterek, "Veriyi ne kadar iyi şekilde depolar, organize eder ve kullanırsak, hem ekonomik tasarruf sağlamış, hem de hizmet kalitesini yükseltmiş oluruz. Bu kapsamda kent bilgi sistemlerinin birçok kurum tarafından özellikle belediyeler tarafından ciddi masraf edilerek kullanıldığını biliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu projeyle belediyelere destek verecek olması çok önemli. Özellikle yeni uçuşlar, hava fotoğrafları belediyelere kazançlar sağlayacaktır. Bu kapsamda ortofoto görüntülerinin ücretsiz olarak verilmesi çok önemli. Bulut Kent Bilgi Sisteminin diğer belediyelere yaygınlaştırılması son derece önemli. Altyapı çalışmalarını vatandaşlarımız bilmez, ama çok maliyetli bir iştir." diye konuştu.
Konuşmaların ardından program, projenin yaygınlaştırılacağı belediyelerle yapılan protokolle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!