Güncelleme Tarihi:
Zafer BARIŞ/KAYSERİ, (DHA) - SURİYELİ mültecilerin girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkararak, istihdam ve ekonomiye katkı sağlamaları için yürütülen HABİTAT İmece Programı kapsamında Kayseri'de de mültecilere eğitim verildi.
HABİTAT Derneği’nin, Suriyeli mültecilerin girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkartarak, istihdam alanları yaratmaları ve ekonomiye sürdürülebilir katkı sağlamaları için Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile hayata geçirdiği İMECE Programı kapsamında, 'Yenilikçi Düşünme' ve 'Girişimcilik' eğitimleri Türkiye genelinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Suriyelilerin en çok göç ettiği iller arasında ilk sıralarda yer alan ve hain terör saldırısının izlerini sarmaya çalışan Kayseri’de eğitim bugün gerçekleştirildi. Habitat Derneği Genel Sekreteri Anıl Gökrenk, ''Birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde, yaşatılmak istenilen korku ve güvensizlik çabalarına karşı, daha çok kenetlenerek ülkemizin geleceğine katkıda bulunacak projelerimizi uygulamaya devam edeceğiz. Suriyeli mültecilerin, ekonomimize sürdürülebilir katkı sağlamasını hedefleyen İMECE programı kapsamında Türkiye genelinde yürüttüğümüz 'Yenilikçi Düşünme' ve 'Girişimcilik' eğitimleri, Suriyelilerin yoğun yaşadığı illerimizin başında gelen Kayseri’de de gerçekleştiriliyor'' dedi.
İMECE Programı dahilinde, Aralık ayı boyunca 14 ilde Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik eğitimleri verildiğini kaydeden Gökrenk, ''Bu çalışma ile Suriyeli katılımcıların yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmesi; fikir analizi, rakip analizi ve mali tablo analizlerini inceleme ve anlamlandırma becerisi elde etmesi; SWOT analizini öğrenmeleri ile kendi iş fikirlerini topluluklar karşısında sunabilme becerilerinin geliştirmesi sağlanacak'' diye konuştu.
Gökrenk, İMECE programı dahilinde verilen eğitimlerin içeriği ve amacı hakkında da bilgiler vererek, ''Katılımcılara yenilikçi iş fikirleri nasıl geliştirilir, iş fikrinin müşterisi kimdir, satış pazarı nerededir gibi eğitimler veriyoruz. Ayrıca, hukuki ve bürokratik eğitimler de verilerek, Suriyelilerin kendi işlerini kurabilmelerine yönelik yol gösterici bir rol oynayacağız” ifadelerini kullandı. Dernek Genel Sekreteri Anıl Gökrenk, daha önce eğitim verdikleri illerde sayıyı 80'le sınırladıklarını, ancak girişimciliğin öncü illerinden Kayseri'de bu sayının 160'a çıktığını bildirdi. Eğitime katılan Suriyeli mülteciler de kendilerine verilen formları doldurarak eğitim için kayıtlarını yaptırdılar.
FOTOĞRAFLI