Şeker oranını artırma seferberliğine çiftçilerden tam destek

Güncelleme Tarihi:

Şeker oranını artırma seferberliğine çiftçilerden tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 12:08

Şeker oranını artırma seferberliğine çiftçilerden tam destek

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Şeker Fabrikası tarafından 2016-2017 kampanya yılının şeker pancarında şeker oranını artıma yılı ilan edilmesiyle yapılan çalışmalara çiftçiler destek verdi.
Şeker pancarında şeker oranının arttırılması ile ilgili çiftçilerden destek geldi. Kocasinan İlçesi Akçatepe Mahallesi çiftçisi Halit Yılmaz, "Pancar bizim gerçekten ekmeğimiz. Eğer kotamız olsun bütün çiftçiler ekmek istiyor. Çünkü başka bir şeyden kazanamıyoruz. 30 dönüm kadar pancarım var yeni yeni sökülüyor, polarım yükseliyor, verimimiz çok şükür iyi" dedi. Kocasinan İlçesi Barsama Mahallesi çiftçisi Halil Taşkın ise, "1974'ten buyana pancar ekimi ile uğraşıyorum. Şekerde polar oranını yükseltmek için öncelikle biz tohum seçimine dikkat ederiz. Bu sene erken söküm yapmamıza rağmen pancarlardaki polar oranı 17 civarında. Dekar başına 8,5 – 9 ton verim alıyoruz. 93 bin ton pancarı maus yardımı ile 40 dakikada yüklettim. Sarımsaklı ovasından 250 bin ton pancar çıkardık. Şimdi kota verilirse aynı pancar yine üretilir" ifadelerini kullandı.

Develi İlçesi Eşelik Mahallesi Pancar ekicisi ve Muhtarı Halil İbrahim Fırat da, "7-8 yıldır pancar ekiyorum. Önceden pancar kotamız azdı. Ama şu anda yönetimin ve elverişin iyi olduğundan pancara aşırı bir talep var. Başkanımız sağ olsun gübre konusunda olsun, ilaç konusunda olsun birebir bizimle ilgilendi. Hangisinin bize faydalı olacağını tek tek araştırmasını yaptırdı. Benim köyümde önceleri 5 bin tonaj varken şu anda 9 bin tonaj var. Şu an 20 binde tonaj verseler ekecek imkanımız var" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!