Rektör Prof. Dr. Güney, NNYÜ'yü kazanan öğrencileri kutladı

Güncelleme Tarihi:

Rektör Prof. Dr. Güney, NNYÜyü kazanan öğrencileri kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 12:49

Rektör Prof. Dr. Güney, NNYÜ'yü kazanan öğrencileri kutladı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2016-ÖSYS tercih sonuçları açıklandı. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, NNYÜ'yü tercih eden öğrencileri kutladı.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, bilgi çağında, başarıya ulaşmanın yolunun, iyi bir eğitim almak olduğunu belirterek, ''Üniversitemizde eğitim; esnek, dinamik, disiplinler arası, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanabilme, bilgi üretme ve üretilen bilgiyi teknolojiye, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yönünde planlanmıştır. Dünya standartlarında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri ile Üniversitemizin temel hedefi, modern eğitim metotları uygulayarak çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, mesleki açıdan yetkin, üretken, araştırmacı, ekip çalışmasında başarılı, girişimci, toplumsal ve etik değerlere saygılı, sosyal ve kültürel yönü güçlü bireyler olarak sizleri en iyi şekilde yetiştirmektir'' dedi.

Bugün, baş döndürücü hızdaki teknolojik değişime paralel olarak, bireylerin iş bulması ve refah içinde yaşayabilmesi için üniversite mezunu olmalarının yetmediğini de ifade eden Prof. Dr. Güney, şunları kaydetti:

''Mutlaka bir hatta ikinci yabancı dil bilmek, bilişim teknolojilerine hâkim olmak, belli alanda uzmanlaşma ve kimi zamanda yurt dışı deneyim gerekli olmaktadır. Siz sevgili öğrencilerimizi bu vasıflara sahip olarak Üniversitemizden mezun etmek için her türlü gayret gösterilecek ve yoğun bir emek harcanacaktır. Üniversitemiz fiziki alt yapısı ve donanımı ile gelişmiş, çağdaş eğitim veren özgün bir bilim yuvasıdır. Sağlıklı, güvenli, konforlu ve temiz bir kampüs ortamında beslenme, barınma ve etkin ders çalışma imkânı oluşturulmuştur. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü olarak; büyük umutlarla katıldığınız Üniversitemizde tüm imkânlarımızla her an aranızda ve yanınızda olacağımı bir kez daha belirtirken sizleri sevgi ile selamlıyor ve eğitim hayatınızın umutlarınız doğrultusunda başarılı geçmesini diliyorum.'' 

Rektör Prof. Dr. Kerim Güney ayrıca, Üniversitelerinin eğitim – öğretime başladığı yıldan itibaren, yani son altı yılda, Vakıf Üniversitelerinin tercih edilme oranlarının ortalama değerlerine bakıldığında, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin en ön sıralarda yer aldığını anımsattı.

KAYIT TARİHLERİ

2016-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversite kampüsündeki Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde yapılacak.

EK YERLEŞTİRMELER

2016-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya NNYÜ’de öğrenim hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayanlar nedeniyle açık kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme başvuru tarihleri daha sonra açıklanacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!