Pastırma Ve Sucukçuları ’Kurban’ Vurdu

Güncelleme Tarihi:

Pastırma Ve Sucukçuları ’Kurban’ Vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 10:05

KAYSERİLİ ESNAF BEKİR ÇATALBAŞ

Kayseri’de pastırma ve sucuk satışı yapan Bekir Çatalbaş, Kurban Bayramı’nın ardından işlerinde düşüş olduğunu söyleyerek, "Kayserililer kendi sucuklarını kendi yaptı" dedi.
Kurban Bayramı’nın ardından dünya genelinde pastırma ve sucuğu ile ünlü olan Kayseri’de pastırma ve sucuk satışları azaldı. Kesilen kurbanların etleri ile Kayserililerin kendi sucuk ve pastırmalarını kendilerinin ürettiğini söyleyen esnaf Bekir Çatalbaş, "Bayramının işlerini etkilediğini vurgulayarak “Kayseri’de özellikle Kurban Bayramından sonra vatandaşların genellikle evlerinde sucuk ve pastırma yapmaları bizim işlerimizi etkiliyor. Şuanda işlerimiz durgunlaştı. İnsanlar kurban etlerinden sucuk ve pastırmalarını yapıyorlar. Bu yüzden işlerimizde bir sakinlik oluyor. Bu bir buçuk ay sürüyor. Kurban etinden sucuk yapıldığı için bu insanlara bedavaymış gibi geliyor ama aslında evde yapılan sucuğun maliyeti bizim sattığımız sucuktan biraz daha yüksek oluyor" dedi.
Evde yapılan sucuğun maliyetinin daha fazla olduğunu kaydeden Çatalbaş, "Evdeki sucuğun maliyeti bizim sattığımızdan 10 TL daha fazla oluyor ama onu kimse hesaplamıyor. İnsanların et kesmelerine rağmen etin fiyatı şuanda yüksek durumdadır" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!