Güncelleme Tarihi:
KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Özelleştirme İdaresi'nin, Kayseri Şeker Fabrikası'nda sahip olduğu yüzde 10'luk hisseyle ilgili olarak, "Devlet aslında hisseyi bir cebinden aldı, diğer cebine koydu. Bizim şirketimizdeki hisse yapısında bir değişiklik söz konusu değil" dedi.
Kayseri Şeker 63'üncü Kampanya dönemi çiftçi eğitim seminerlerinin ikincisi, Gemerek Bölgesi'nde pancar ekim sözleşmesi yapılan 20 köyden yaklaşık 500 çiftçinin katılımıyla Gemerek Konferans salonunda yapıldı. Gemerek Kültür Merkezi'nde yapılan çiftçi eğitim seminerine; Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Belediye Başkanı Mustafa Demir, MHP İlçe Başkanı Erdal Genç, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Gemerek Ziraat Odası Başkanı İhsan Sarıdağ, Gemerek Taşıyıcılar Koop. Başkanı Erol Yıldırım Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
Çiftçi Eğitim Seminerinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker’in pancar fiyatı üzerindeki doğru politikaları sayesinde çiftçilerin pancardan elde ettiği kazancın artmasıyla pancar tarımına bölgede gün geçtikçe ilginin arttığını bildirdi. Başkan Akay; Kayseri Şeker’deki Özelleştirme İdaresi hissesinin yüzde 10'unun Varlık Fonu'na devredilmesi konusunda da Kayseri Şeker ve çiftçiye devletin verdiği değerin bir göstergesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Kayseri Şeker, başarılı çalışmaları sonucunda ilde 3 yıl üst üste vergi rekortmeni oldu. Karlılıkta en yüksek şirket konumuna geldi. Hem sektörde hem de Kayseri'de bir başarı ortaya koydu. Bir yılda devlete 117 milyon TL vergi verir hale geldi. Hem çiftçimize hem çalışanımıza hem de devletimize kaynak üreten, katma değer yaratan bir şirket haline geldik. Kayseri Şeker kaynaklarını ona buna peşkeş çeken şirket olmaktan çıktı. Kaynak üreten bir şirket haline geldi. Böyle olunca devlet de Kayseri Şeker’in bu durumunu görüyor, biliyor ve takip ediyor. Kayseri Şeker’in 31 kurumsal ortağı var. Bunlardan birisi de Başbakanlık Özelleştirme İdaresi idi. Devlet de Kayseri Şeker'in başarılı çalışması ile katma değer yarattığını görünce Özelleştirme İdaresindeki hissenin yüzde 10'luk kısmını Varlık Fonu'na devretti. Devlet aslında hisseyi bir cebinden aldı, diğer cebine koydu. Bizim şirketimizdeki hisse yapısında bir değişiklik söz konusu değil. Türkiye Devleti, kendisine yapılan saldırılara karşı güçlü olmalı. Millet de, devlet adamları da devletini korumak durumunda, bunun için de önlemler almalıyız. Alınan bu karar da devleti koruma amaçlı olan bir karardır. Devlet en değerli şirketlerini Varlık Fonu'na devretti. Gerekirse bu kaynaklarla yatırım yanında ekonomik saldırılara karşı kendini koruma altına almıştır. Devlet, Kayseri Şekerin itibarını ve gelmiş olduğu noktayı tescil etti. Devlet, Kayseri Şeker'e aynı zamanda geleceği açısından her türlü varlığını koruma kalkanı oluşturmuş oldu."
FOTOĞRAFLI