Oyun havaları dans kursuna yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Oyun havaları  dans kursuna yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 12:48

Oyun havaları dans kursuna yoğun ilgi

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ’de hizmet veren özel dans okulunda kısa süre önce açılan Oyun Havaları kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Romeo Dans Okulunda verilen oyun havaları kursu, özellikle yaz aylarında evlenecek çiftlerin en rağbet gösterdiği adreslerden birisi oldu. Farklı kültürlere ait oyun havaları figürlerinin öğretildiği dans kursuna gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten kurs hocası Ferhat Yalçın, “ Açtığımız dans okulunda insanlardan gelen talep doğrultusunda dans eğitimi hizmeti sunmaktayız. Son dönemlerde vatandaşlardan gelen oyun havaları kurs isteği karşında önce şaşkınlık yaşadık. Daha sonra da oyun havaların kültürel bir dans olması nedeniyle düğünlere giderek çalışma yaptık. İnsanlar oyun havalarında nasıl ve ne şekilde figürlerle oynuyor bunları analiz ettik. Oyun havaları kursuna ilgi özellikle yaz dönemlerde oluyor. Düğün yapacak çiftler ve erkek kursiyerler kursumuza yaz aylarında yoğun ilgi gösterir. Bizlerde en kısa zaman içerisinde oyun havaları kursunu oluşturduğumuz iki ve dört kişilik gruplarla vermeye çalışıyoruz. Genelde 5 derste oyun havası kursunu tamamlıyoruz.” dedi.
Oyun havası kursiyerlerinden Emin Evren Demirci, katıldığı düğünlerde arkadaşların oynama isteklerine kayıtsız kalmamak için kursa yazıldığını belirterek, “ Katıldığım düğünlerde arkadaşlarım beni oynamam konusunda sıkıştırırlardı. Düğünlerde karşılaştığım bu durumun altında kalkmak için kursa yazıldım. Şimdi oynayabildiğimin farkına vardım. Bunun da özgüven ile alakalı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Oyun havası öğrenmeye giden kursiyerler, 5 seans süren kurs'ta ders başı 60 TL ücret ödüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!