Güncelleme Tarihi:
KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, diyetisyen Duygu Deniz, kişilerin su ihtiyacını karpuzla giderebilecekleri önerisinde bulundu.
Beslenme konusunda önerilerde bulunan diyetisyen Duygu Deniz, vücudun sıvı ihtiyacının yaz mevsimi ve Ramazan ayında arttığını söyledi. Deniz, bu ihtiyacı su ile karşılamamanın büyük önem taşıdığını anlatırken, "Suyun yanında gün boyu kaybedilen minarelerin geri alınması için bol sıvı içeren meyveler tüketmek gerekiyor. O meyvelerin başında da karpuz geliyor. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz sadece serinlik değil sağlıkta vaat ediyor. Oruç tutanların ve yaz sıcağında çalışanların sıvı ihtiyacı daha da artıyor. Su tabii ki önemli. Suyun yanında karpuz tüketmek sıvı ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olacaktır. Gün boyunca boşalan vitamin ve mineral depolarının dolmasını sağlayacaktır. İşte bu noktada karpuz çok önemli. Çünkü karpuz su yönünden zengin olan meyvelerin başında geliyor" ifadelerini kullandı.
Karpuzun su oranı yüksek olan bir meyve olduğunu kaydeden Deniz, "Özellikle 100 gram karpuz ortalama yüzde 92 kadar su içermektedir. Bu da bizim için çok önemli bir miktardır. Karpuz özellikle su ihtiyacımızı karşılama, sindirim sistemimizi çalıştırma, böbreklerin çalışması açısından çok faydalı bir meyvedir" dedi.
FOTOĞRAFLI