Melikgazi Belediyesi, görsel kirliliği önleyen çalışmalar yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Melikgazi Belediyesi, görsel kirliliği önleyen çalışmalar yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 14:36

Melikgazi Belediyesi, görsel kirliliği önleyen çalışmalar yapıyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak çevre ve görsel kirliliği önlemek amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde modern bir şehircilik çalışması sergilediklerini söyledi.

Binaların cephelerinde görsel kirlilik gözlendiğini ve bu durumun kötü göründüğünü belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2012-2017 yıllarında şehrin muhtelif semtlerinde dış cephelerin boyanarak yenilendiğini, binaların da yeniden yapılmış gibi olduğunu kaydetti. Binalarda yapılan dış cephe yenileme çalışması ile Kayseri’ye yeni bir imaj kazandırıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizin görünümünde görsel kirliliği önlemek, modern ve sağlıklı şehirleşmenin ilk adımı olan sağlıklı mekanlar oluşturmak için belediye olarak gerekli imar ile yapısal mimari önlemleri alıyoruz. Gecekondu önleme bölgesi ile Küçükali Mahallesi arasında gerçekleştirilen bina cephelerini yenileme çalışması büyük beğeni topladı. Hisarcık ve Kıranardı meydanlarında benzer bir çalışma yaptık. Seyitgazi, Hunat ve Camikebir semtlerinde 2015-2016 yıllarında yaptık. Şimdi dördüncü etap çalışmamız ile Gecekondu önleme Bölgesinde Danışmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı Mahallelerinde toplam 250 binada dış cephe yenileme çalışması yapılacaktır. Bunun için gerekli çalışmalar başlatılmış ve ihale edilmiştir. Şehirde yer alan binaların görünümü önemlidir. Dışarıdan gelenler için binaların dış görünümü önemlidir. Bakımlı, boyalı ve düzenli bir dış cephe, o şehir hakkında güzel izlenimler bırakır.”

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!