Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Köse, vatandaşı merdiven altı üretime karşı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Köse, vatandaşı merdiven altı üretime karşı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 17:57

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Köse, vatandaşı merdiven altı üretime karşı uyardı

Haberin Devamı

 KAYSERİ, (DHA) – LOKANTACILAR ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında özellikle tatlı ve dondurma alacak vatandaşları, merdiven altı üretime karşı dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldığını belirten Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, “Biliyorsunuz önümüzdeki hafta 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Ramazan ayı bizim için yılda bir defa gelen bir misafir gibi karşıladığımız, özenle hazırlandığımız bir aydır. İçinde bir çok geleneği, güzelliği barındırır. İşte bu güzellikler sayesinde var ettiğimiz gelenekler gerek yaşamımızda gerekse sofra kültürümüzde büyük izler bırakmıştır ve bırakmaya da devam edecektir. Mübarek Ramazan ayının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim ifadelerini kullandı.

Köse ayrıca, “Ramazan ayının uzun günlere denk gelmesi sebebiyle hafif gıdalar tercih edilmelidir. Meyvenin, sebzenin özellikle de kavun karpuzun bol olduğu bir mevsimdeyiz. Ancak açlık ve kan şekerinin düşmesi sebebi ile tatlıya talep artmaktadır. Özellikle yaz aylarında hamur tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmektedir. Sütlü tatlılardan ise en çok dondurma tüketilmektedir. Maalesef yaz aylarında dondurma satışlarının artmasını ve bayram yaklaşınca tatlıya talebin artmasını fırsat bilen, bunu rant kaynağı olarak gören bazı esnaf kardeşlerimiz kendi işlerini bir yana bırakarak gıda sektörüne geçiş yapmaktadırlar. Yılda 1 ay yüzü gülecek olan tatlıcı, dondurmacı esnafımızın gelirine ortak olmak istemektedir. Gıda sektörünün en önemli problemini 'merdiven altı' diye tabir edilen kaçak yollarla üretim yapan satıcılar oluşturmaktadır. Hijyen şartlarından mahrum bir binanın bodrum katında, mahalle arasında tuttuğu dükkanlarda sağlıksız, kaliteye önem vermeden ve kayıtsız üretim yaparak maalesef insan sağlığını tehdit ediyorlar. Tüketicilerimiz mutlaka gittikleri işletmenin ruhsatına, hijyen belgesine, ustalık belgesine dikkat etmelidir” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!