Komando Tugayı'nda Kût'ül Amâre Zaferi'nde Kayseri Kasap Alayı anıldı

Güncelleme Tarihi:

Komando Tugayında  Kûtül Amâre Zaferinde Kayseri Kasap Alayı anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 17:33

Komando Tugayı'nda Kût'ül Amâre Zaferi'nde Kayseri Kasap Alayı anıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA) – KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan Kût'ül Amâre Zaferi Anma Programı'nda sanayi şehri, ticaret şehri gibi vasıflarla anılan Kayseri'nin aynı zamanda 'Şehitler Şehri' olduğunu söyledi.
Zincidere Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan anma programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Vali Orhan Düzgün, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Hava Pilot Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, gaziler, komutanlar ve davetliler katıldı. Anma programında konuşan Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın Kût'ül Amâre zaferinin Çanakkale'den sonra Osmanlı'nın son zaferi olduğunu söyledi. Tümgeneral Yalçın, tarihe altın harflerle yazılan Kût'ül Amâre zaferinde kahramanca savaşan şehit ve gazilerimizi rahmetle andığını belirtti.
KAYSERİ KASAP ALAYI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, "1’inci Dünya Savaşının en zorlu ve en kanlı cephelerinden Çanakkale ve Irak cephelerinde düşmana kan kusturan, ordumuzun en gözde birliklerinden olan ve Kasap Alayı olarak da bilinen 44 Alay'ı saygıyla anıyoruz. Kayseri Kasap Alayı'nın mekanı olan Zincidere, dün olduğu gibi bugün de vatan savunmasında üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getiriyor. Bu topraklarda eğitim alan askerlerimiz dün Kasap Alayı olarak 1'inci Dünya savaşında zaferler elde ederken bugün de komando olarak Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede kesin zaferlerle gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Dün nasıl batılı güçleri yenmişse bugün de onların uzantısı olan hain örgütleri yok etmek için mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor" dedi.
Konuşmasında Kayseri'nin bilinen vasıflarına anlamlı bir vasıf daha ekleyen Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayserimizi farklı yönleriyle ön plana çıkarıyoruz. Ticaret şehri, sanayi şehri, hayırseverler şehri gibi isimler veriyoruz. Kayserimiz için yeni bir sıfatı daha dile getirmeliyiz. Kayseri aynı zamanda şehitler şehridir. Milli Savunma Bakanlığı verilerinden hareketle yapılan bir araştırmaya göre 1856 Kırım Savaşından 2014'e kadar Kayseri'de verilen şehitlerin toplam sayısı 2 bin 244'tür. Bu sayının 1771'i 1. Dünya Savaşında verilmiştir ve Kayseri en çok şehit veren iller sıralamasında 18. sıradadır. 1771 şehidimizin de 753'ü Çanakkale'de, 268'i de Irak cephesinde şehit olmuştur. Şehitlerden en küçük olanı Abdullah oğlu Mehmet Galiçya cephesinde şehit düşmüştür ve 14 yaşındadır. 1771 şehidin isimlerine bakıldığında 250'sinin adının Mehmet, 158'inin adının Mustafa, 114'ünün adının Ali olduğunu görüyoruz. Bu isimler askerimize Mehmetçik denildiğinin bir göstergesi olsa gerek."
Anma Programına konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Hüseyin Cömert de 44. Alay ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. Cömert, 44. Alay'ın girmiş olduğu tüm muharebelerden zaferle çıktığını belirtti ve hiçbir zaman yenilgiye uğramadığını kaydetti. Vali Orhan Düzgün de yaptığı konuşmada, "Dün 44. Alay nasıl Kayseri'den giderek zaferin kazanılmasında büyük katkılar sağlamışsa bugün de Komando Tugayı kahramanlıklarını sürdürüyor" dedi.  1’inci Komando Tugayı'nın yaklaşık 9 aydır terörle mücadelede şehit ve gaziler verdiğini ifade eden Vali Düzgün, "Kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Tugayımızdan 8 ayda 12 şehit verdik. Son 8 ayda Kayserili ya da Komando Tugayı'nın askeri olan 25 şehidimiz var. Kahramanlık destanları yazılmaya devam ediliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!