Kayseri'de otizme dikkat çekildi

Güncelleme Tarihi:

Kayseride otizme dikkat çekildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 13:43

Kayseri'de otizme dikkat çekildi

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ'de 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü", çeşitli etkinlerle kutlandı. Farkındalık yürüyüşünde Otizmli çocuklar "Fark Et, Kabul Et ve Bizimle Yürü"  pankartı taşıdılar.

 Tüm Dünya'da olduğu Kayseri'de de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Otizm Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Otizmli çocuklar Forum AVM 'den Cumhuriyet Meydanına kadar pankartlar taşıyarak farkındalık yürüyüşü yaptı.  Yürüyüşte kamuoyuna dikkat çekmek için otizmli çocuklar mavi tişört ve şapka taktılar. Cumhuriyet Meydanında sonlanan yürüyüşe katılan Vali Süleyman Kamçı, çocuklarla yakından ilgilendi.

Dünya Otizm Farkındalık gününde konuşan Vali Süleyman Kamçı " Dünya'da otizm farkındalık günü olarak anılıyor. Maalesef son yıllarda otizmli çocuklar sayısında ciddi artış var.  Önceden otizm nedenleri çok fazla bilinmiyordu. Ancak, kurumların yaptığı araştırmalar neticesinde nedeni hakkında ilgi sahibi olabiliyoruz. Bu çocuklar için üzerimize düşen görevi tam olarak yapmamız lazım. Otizm doğuştan olan bir hastalıktır. Bugün Kayserispor Fenerbahçe karşılaşmasında da otizmle ilgili görsel etkinlik yapacağız" dedi.

Otizm'in farkı psiko-sosyal gelişim süreci içinde çocukların bir alanda takılması olarak gördüklerini vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Öze ise " Bakanlık olarak Otizm günü nedeniyle Kayseri'yi maviye dönüştürmeye çalıştık. Birçok tarihi alanı mavi ile ışıklandırdık. Amacımız farkındalık yaratmak ve çocukların ne kadar zor alanda mücadele ettiğini göstermeye çalıştık" diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!