Kayseri'de Endonezya rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Endonezya rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 11:18

Kayseri'de Endonezya rüzgarı esti

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından 'Endonezya Kültür Günü' etkinliği düzenlendi.
Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof.Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Karamehmet Yıldız, Endonezya Büyükelçiliği 1'inci Katibi Afrian Asri’nin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinlik, Endonezya’nın geleneksel yemekleri, eşyaları ve kıyafetlerinden oluşan serginin gezilmesiyle başladı. Kuran-ı Kerim okunması ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof Dr. Muhammet Güven, üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin düzenledikleri bu tür etkinliklerle farklı kültürleri yakından tanıma olanağı bulduklarını söyledi. Rektör Prof.Dr. Güven, şöyle dedi:
"Farklı ülkelerden gelen öğrencilerimiz zaman zaman bu tür etkinlikler düzenliyor. Bu da bize hem onların kültürlerini tanımak açısından, hem de farklı ülkelerden gelen öğrencilerin birbiriyle kaynaşması açısından mutluluk vermektedir. Üniversitemizde 98 farklı ülkeden 1900 civarında öğrencimiz bulunmakta ve bunların 46’sını da Endonezyalı öğrenciler oluşturmaktadır. Endonezya ile tarihi, kültürel, dostluk ve kardeşlik bağlarımız var. Bundan dolayı biz Endonezyalı kardeşlerimizi seviyoruz ve her türlü desteğe hazırız. Endonezyalı kardeşlerimizi, insani yönleri gelişmiş, güler yüzlü, çalışkan, düzenli ve tertipli insanlar olarak tanıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla üniversitemizdeki Endonezyalı öğrencilerimiz de tanıdığımız gibiler ve arkadaşlarıyla uyum içindeler. Umarım üniversitemizde iyi bir eğitim alarak ülkelerine katkıda bulunurlar."
Endonezya Büyükelçiliği 1'inci Katibi Afrian Asri’nin kısa teşekkür konuşması ardından Rektör Güven, konuk Büyükelçilik katibine plaket verdi. Konuk Büyükelçilik katibi ise Rektör Güven’e ‘Rencong’ denilen Endonezya’ya özgü bıçak hediye etti. Etkinlik, Endonezya’yı tanıtan film gösterimi, Endonezyalı öğrencilerin geleneksel kıyafetleriyle yaptığı defile, dövüş sporu 'Pencak Silat' ve yöresel dansların sergilenmesiyle son buldu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!