Kayseri'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 17:23

Kayseri'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, çeşitli kuruluşlar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Vali Süleyman Kamçı, "İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Kayseri’nin gelişmesinin en önemli unsurlarından biri olduğunu her fırsatta dile getirdiğim uyum kültürüne Kayseri basınının katkısı yadsınamaz. Belediyeler, bürokrasi, sivil toplum, akademik çevre ve yerel basın gibi şehrin dinamikleri arasında var olan uyum kültürü sadece bu şehrin gelişmesine değil huzurlu bir şekilde yaşamamıza da katkı sunmaktadır. Görüş farklılıkları olsa da her zaman vatanı ve milletinden yana taraf olan Kayseri basınının bu anlayışından taviz vermeden görevini sürdüreceğinden kuşku duymuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medya organlarında görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum” diye konuştu.    

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci de, "Geçmişten bugüne ülkemizin ve şehrimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayan basın-yayın kuruluşlarımız, günün imkanlarına göre kendilerini yenileyerek, şartlar ne olursa olsun katkılarını sürdürmektedirler. Gazetecilerin düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek adına verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Ben bu duygu ve düşüncelerle zor şartlar altında çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, "Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, doğru bilgilerin aktarılması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Basın çalışanlarının, ülkemize şimdiye kadar sağladıkları katkıların, insan haklarına saygı, vatan ve millet sevgisi temelinde devam edeceğine inanmaktayım. Zorlu koşullarda görevlerini yerine getirerek toplumun bilgilendirilmesinde önemli rol oynayan ve büyük katkıları olan tüm basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar diliyorum" dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu'da, "Her yıl 10 Ocak'ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilimiz ve bölgemizdeki tüm gazeteci arkadaşlarımızı tebrik eder yarınlar için daha güzel şartlarda daha başarılı çalışmalar yapmasını temenni ederim. Yerel basının çok zor günler geçirdiği bu dönemde kıt imkânlarla ve fedakârca bir tutumla milletimizi aydınlatmaya, kamu görevi icra etmeye çalışan kıymetli basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, "1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet'e kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika'nın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, "Bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başladı" şeklinde konuştu.

KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ise, en zor şartlarda dahi sorumluluk bilinciyle 7/24 görev başında olan gazetecileri kutladı.

Gülsoy  “Bizlere desteklerini asla esirgemeyen değerli basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, basın şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, "Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her daim doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve Kocasinan’ımızın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlar, güzel haberlere ulaşmalarını dilerim” ifadelerini kullandı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, basının, haber alma özgürlüğünün en etkili araç olduğunu, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini söyledi.  2017 yılında vefat eden gazeteci Ahmet Mülayim ile Ali Ceran’ı rahmet ile andıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, haber aktarma işinin bir kamu görevi olduğunu vurgulayarak, geçimini gazetecilik ile sağlayan basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladığını sözlerine ekledi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da, Halkın haber alma ve doğru bilgi edinme hakkına, ülkenin barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağlayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, 2018 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyor kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabar ise yayımladığı mesajında, "Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini basın etik kuralları çerçevesinde kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen gazetecilerimiz ayrıca topluma doğru haber verme, objektif, onur, erdem, adalet ve vicdanı bırakmadan önemli bir mesleği icra ederek milletin vicdanına ses olmaktadır. 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü" vesilesiyle ebediyete intikal etmiş basın çalışanlarına Allah’tan rahmet, İlçemizdeki basın mensupları başta olmak üzere tüm gazetecilere çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

FOTOLU

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!