Güncelleme Tarihi:
KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Şeker Fabrikası'nın arazisinde oluşturulan seralarda, toprak yerine Kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler, tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.
Toprak yerine, Hindistan cevizi liflerinden elde edilerek içine makro ve mikro elementler eklenip organik besleyici hale getirilen Kokopit (Cocopeat) ile üretilen domateslerin üretim, hasat ve depolama aşamalarının hijyen kurallarına uyularak tamamlandığı bildirildi. Serada üretilen domatesler, tüketicinin hizmetine “Seramis” markası olarak sunuluyor. Tozlaşma işleminin bombus arıları (tüylü arı) kullanılarak yapılan sera içerisinde her biri yaklaşık 13-14 metre uzayabilen 30 bin domates fidesinden sezonluk olarak 300-350 ton salkım domatesi üretilmesinin beklendiği ifade edildi.
FOTOĞRAFLI