Kayseri Şeker’de Topraksız Tarım Seracılığı Kış Fide Dikimleri Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şeker’de Topraksız Tarım Seracılığı Kış Fide Dikimleri Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 15:10

KAYSERİ ŞEKER SERASI

Kayseri Şeker’e ait Seramis domates işletmesi serasında Hindistan cevizi liflerinden elde edilen içine makro ve mikro elementler eklenerek organik besleyici değere sahip olan, ağırlığının 9 katı su tutma kapasitesi bulunan Kokopit (Cocopeat) kullanılarak daha lezzetli domatesler üretiliyor.
Kayseri Şeker Fabrika sahası içerisinde 10 bin metrekare cam serada topraksız ortamda yetiştirilen domateslerin fide ekimine Eylül ayında başlandı. Her yıl yenilenen domates fidelerinden 2015 yılı kampanya döneminde 26 bin sertifikalı, sağlık raporu bulunan fidelerin dikimi yapılarak 400 ton civarında domates üretimi elde edilmesi hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!