Kayseri OSB Başkanı Nursaçan: Sabotajlara rağmen, yatırımlar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan: Sabotajlara rağmen, yatırımlar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 11:48

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan: Sabotajlara rağmen, yatırımlar sürüyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 15 Temmuz darbe girişimine ilave olarak, ABD seçimleri, Ortadoğu'da yaşanan karışırlıklara rağmen Türkiye ekonomisinin direnç gösterdiğini söyledi. Nursaçan, ''Gerçek Türkiye’yi yatırımlara bakarak görebiliriz. Kısa vadede 15 Temmuz darbe girişiminin yanı sıra PYD, PKK, YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin sabotajlarına rağmen ülkemizde yatırımlara devam edilmektedir'' dedi.
OSB Başkanı Nursaçan, dünya genelinde küreselleşme süreci ile birlikte gelişim gösteren finansal hareketlerin, ülke ekonomileri üzerinde bir taraftan olumlu etkilere, diğer taraftan ise birtakım olumsuz etkilere neden olabildiğini, bir ülke ekonomisinde meydana gelen aksaklıkların, diğer ülke ekonomilerinde de kendisini çok açık bir şekilde gösterebildiğini bildirdi. Türkiye'de son yıllarda ekonomideki yapısal reformlara büyük önem verildiğinin altını çizen Nursaçan, ''Geçtiğimiz dönemde özelleştirme süreci hızlandırılmış, kamu maliyesine düzen getirilmiş, mali piyasalardan başlamak üzere tarım, sosyal güvenlik, enerji ve iletişim gibi sektörlerde önemli reformlar gerçekleştirilmiştir. Söz konusu reformlar sayesinde ekonomik kurumların altyapısı güçlendirilmiş, özerk kurumlar oluşturulması suretiyle uluslararası piyasalarda meydana gelebilecek dalgalanmalara karşı ekonomi daha dayanıklı hale getirilmiştir. Sermaye piyasaları modern çağın anlayışına uygun şekilde yeniden düzenlenmiş, çoğu bürokratik engel ya kaldırılmış, ya da asgarî ölçülere getirilmiştir'' ifadelerini kullandı.
Türk ekonomisinin, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaşanan pek çok olaya rağmen ayakta kaldığını ve yoluna devam ettiğini vurgulayan Tahir Nursaçan şunları kaydetti:
''15 Temmuz'da hainlerin ülkemize yaşattığı duruma ilave olarak, ABD seçimleri, Orta Doğu'da yaşanan karışıklıklara rağmen ülkemiz ekonomisi direnç göstermektedir. Gerçek Türkiye’yi yatırımlara bakarak görebiliriz. Kısa vadede 15 Temmuz darbe girişiminin yanı sıra PYD, PKK, YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin sabotajlarına rağmen ülkemizde yatırımlara devam edilmektedir. ABD seçimleri birçoğumuz için sürpriz bir sonuçla bitti. Bu öngörülemeyen sonucun ardından tüm dünya piyasalarında yaşanan dalgalanma ülkemizde de hissedildi, fakat kısa sürede normal seviyelere döneceğine inanıyoruz.''
Kayseri OSB'deki firmaların 2015-2016 yıllarına ait faaliyetlerine bakıldığında da; 2015-2016 yılları verilerine göre, Ekim aylarına ait elektrik değerleri kıyaslandığında yüzde 1,50’luk artış ve belirtilen yılların ilk on aylık döneminde ise ortalama yüzde 3,21’lik artış kaydedildiğini belirten Nursaçan, ''Keza, aynı yılların Ekim aylarına ait doğalgaz değerlerine bakıldığında yüzde 8,50’lik artış ve ilk on aylık döneminde ise ortalama yüzde 5,48’lik artışın olduğu, dolayısıyla göstergelerin olumlu yönde seyrettiği görülecektir. Sanayiciler olarak bizler, sorumluluk bilincinden hareketle, üzerimize düşen görevleri sonuna kadar devam ettirip, sanayimizin çarklarını işletmeye, üretim ve istihdama katkı vermeye devam ederek, devletimizin ve milletimizin yanında her zaman olduğu gibi saf tutarak ülkemizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!