Kayseri Baro Başkanı: Devlet, çocukların her türlü ihtiyaçlarının asli karşılayanı olmalıdır

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Baro Başkanı: Devlet, çocukların her türlü ihtiyaçlarının asli karşılayanı olmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 11:51

Kayseri Baro Başkanı: Devlet, çocukların her türlü ihtiyaçlarının asli karşılayanı olmalıdır

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, Adana’nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 11 kız öğrenci ile bir eğitmenin ölümüyle sonuçlanan yangın faciasının ilgili soruşturmanın titizlikle yapılması gerektiğini belirterek, ''Devlet, vatandaşlarının ve çocukların her türlü eğitim, öğretim, yurt, barınma ve ihtiyaçlarının asli karşılayanı, denetleyicisi ve düzenleyicisi olmalıdır'' dedi.
Baro Başkanı Dursun yaptığı açıklamada, ''Elim kazanın meydana gelmesinde, facianın önlenmesinde ya da büyümesinde gerekli özeni veya üstlendikleri görevi yapmayan ya da layıkıyla yerine getirmeyenlerin tespiti ile yargı önüne çıkartılması için gerekli soruşturmanın derhal yapılmasını bekliyor, çocuklarımızın hak ettikleri şekilde eğitim almaları ve barınmaları için devlet kurumlarının bir an önce üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesini istiyor, bir daha böyle elim faciaların yaşanmamasını diliyoruz'' ifadelerine yer verdi.
Açıklamasında, ''Hiçbir makam, merci, topluluk, cemaat ya da tarikat, devlet aklının ve devlet kurumlarının üzerinde değildir ve olmamalıdır'' diyen Dursun, şunları kaydetti:
''Devlet, vatandaşlarının ve çocukların her türlü eğitim, öğretim, yurt, barınma ve ihtiyaçlarının asli karşılayanı, denetleyicisi ve düzenleyicisi olmalıdır. Eğitim, öğretim, yurt ve barınma ihtiyacını istismar ederek dün yola çıkanların, bugün neler yaptıkları ortada iken, aynı hükümden aynı sonuç çıkar mantığıyla, bu alanlar kesinlikle başıboş bırakılmamalıdır. Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkılmalı, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun önemi ve anlamı hiçbir zaman unutulmamalıdır. Dün ve bugün yaşananlar asla unutulmamalı, geçmişten ders alarak, geleceğimize yön vermeliyiz. Devletin kurumları, bakanlıklar, devletin verdiği hizmetler ve devletin asli görevleri, parsellenecek, bölüşülecek ya da miras gibi dağıtılacak şeyler değildir. Devletin, Anayasa'da tek tek sayılan asli görevleri, bu alanlardaki denetleme, düzenleme, teftiş ve emredici yetkileri tartışmasızdır. Hiçbir grup, topluluk, vakıf, dernek, siyasi makam sahipleri, tarikat ve cemaatler, bu alana kesinlikle sokulmamalı, bu alanlar üzerinde devletin tartışmasız bir egemenliği olmalıdır. Aksi halde, Kayseri Taşçıoğlu tüp patlaması, Karaman’daki cinsel istismar suçları ve Adana Aladağ’daki gibi acı olayların yaşanılması kaçınılmazdır.'' 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!