Kasaplar Odasından paslı kıyma makinesi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 18:14

Kasaplar Odasından paslı kıyma makinesi uyarısı

Haberin Devamı

KAYSERİ(DHA) – KAYSERİ Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın yayımladığı mesajda vatandaşları paslı kıyma makinelerinde et çektirmemeleri konusunda uyardı.

Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Aydın yaptığı yazılı açıklama da Kurban Bayramı öncesi oda olarak aldıkları kararları açıklayarak vatandaşlara uyardı. Aydın yazılı mesajında;  Kurban Bayramında Büyükbaş hayvan kesme, yüzme ve sekiz parçaya ayırma 250 TL, Büyükbaş hayvan baş kesimi 100 TL, Küçükbaş hayvan kesilip 4 parça ayırma 75 TL, Küçükbaş hayvan baş kesimi 30 TL ve dana söküp pay etmek 200 TL olarak belirlenmiştir. Oda olarak sınavla kurban kesme yaka kartı vermektedir. Vatandaşların kurban kestirirken ehil kişilere kestirmeli ve kurban kesim yaka kartına dikkat etmelidir” ifadelerine yer verdi.

Mahalle aralarına kurulan “Et Çekilir” duyurusu asan kasap olmayan bakkal, berber ve manav dükkânlarında sokak ortalarında bina görevlileri eliyle paslı kıyma makineleri ile insan hayatının hiçe sayılarak et çekildiğini belirten Aydın, Kurban Hizmetleri Komisyonunun "Sokak ortasında izinsiz mekânlarda gayri sıhhi şartlarda et çekimine izin verilmemesi ve bu işi Belediye Zabıta Müdürlüklerinin önlemesi" gerektiği yönünde önceki yıllarda karar aldığını anımsattı.

Paslı kıyma makineleri ile et çekiminin sadece Kayseri’de olduğuna dikkat çeken Başkan Adnan Aydın yayımladığı mesajda şunları kaydetti;

 “ Ülkemizin AB'ne girmeye hazırlandığı ve şehrimizin Avrupa şehirleriyle kıyaslandığı şu günlerde Kurban Bayramında Sokak ortalarında paslı kıyma makinelerinde et çekim işi -ülkemizde 81 vilayetimizde böyle bir uygulama yoktur- sadece Kayserimizde vardır. Şehrimiz kurban bayramında dört bin km uzaklıktaki Afrika ülkelerini andırmaktadır. Esnafımız bize Kurban Bayramı öncesi 'Belediyelere giderek kıyma makinelerini belediye zabıta müdürlerine vererek boykot edelim' şeklinde baskı yapıyor. Bu yılda yine korsan kıyma çekimi yapılırsa, biz, oda olarak basın-yayın ve her türlü haberleşme aracını kullanarak paslı kıyma makinelerini ve zabıtanın görev yapmadığını halkımıza duyuracağız. Yetkililerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız ise bu korsan, hijyenik olmayan, hastalık davetçisi olan yerlerde et çektirmemeleridir. Kasap esnafımız daha sağlıklı ortamda hijyenik kurallara uygun et çekimi yapmaktadır."

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!