Kalkınmada pilot ilçe İncesu oldu

Güncelleme Tarihi:

Kalkınmada pilot ilçe İncesu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 15:12

Kalkınmada pilot ilçe İncesu oldu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ORTA Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi'nin ortaklaşa hazırladığı 'Toplum Temelli Yerel Kalkınma' programında İncesu, pilot ilçe oldu.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı, Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Ercan Dansuk ve UNDP Türkiye Ofisi Yerel Sosyo-Ekonomik Kalkınma Birimi uzmanı Bülent Açıkgöz, İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır ile Belediye Başkanı Zekeriya Karayol'u ziyaret etti. Ajans Genel Sekreteri Kamil Taşçı, Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Ercan Dansuk ve UNDP Türkiye Ofisi Sektör Yöneticisi Bülent Açıkgöz, Ajans ve UNDP tarafından ortaklaşa sürdürülmesi planlanan “Toplum Temelli Yerel Kalkınma” Programı hakkında bilgiler verdi. Programda TR72 Bölgesindeki 3 ilin 3 ilçesinin birer pilot bölge seçilmesi planlandığını kaydeden ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı, Kayseri ili için pilot bölgenin İncesu ilçesi olduğunu bildirdi. Taşçı, ''Programın kapsamında her ilçede 50-60 mikro ölçekli projeye destek verilmesi ve çarpan mekanizmasıyla büyük çapta etkiler yaratılması planlanmakla beraber, asıl amaç, halkın gerçekten ihtiyacı olan eksikliklerin yine halk tarafından tespit edilip, halk ile koordine projeler hazırlanarak hayata geçirilmesidir'' dedi. 

Gerçekleşen toplantılarda İncesu ilçesi hakkında bilgi alındı ve ilçede Organize Sanayi Bölgesinin yarattığı iş gücünden bahsedildi. Gelişen sektörler olarak belirlenen; tarım, sanayi, turizm ve eğitim sektörlerinin gelecekte bölgeye sağlayacakları katkılardan ve bu alanda hâlihazırda süren ve desteklenmesi planlanan projelerden beklenen somut çıktılardan bahsedildi. Ardından ilçenin tarihi ve kültürel miraslarından olan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesi ile Düğenci Konağı ziyaret edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!