Hacılar’da ERÜCUP yarışması düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Hacılar’da ERÜCUP yarışması düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 15:35

Hacılar’da ERÜCUP yarışması düzenlendi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacılar Belediyesi ve Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından desteklenen "Erciyes Üniversitesi Kupası ERÜ CUP 2016" yarışması yapıldı.

Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yarışmanın açılış törenine Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Polat, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Yahya Polat, bu organizasyonun Türkiye'de ilk defa Kayseri'de düzenleniyor olması dolayısıyla gurur duyduklarını söyledi. Polat sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bölgemizde ilk defa düzenlediğimiz organizasyon hepimize önemli katkılar sağlayacaktır. Bu tür organizasyonları beraber düzenleyip, beraber katılıyoruz. Bugünlerde birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu organizasyona destek veren tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum."

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise, her zaman sporcunun ve sporun yanında olduğunu ifade ederek, bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Başkan Ekici, "Türkiye'de ilk defa düzenlenen 4 dalda yarışacak olan sporcularımıza başarılar diliyorum. Ben belediye başkanı olmamın yanı sıra aynı zamanda Hadak Kulübünün de başkanıyım. Kayak ve Dağcılık alanında kulübümüz hem Kayseri'de hem de Türkiye'de başarılı sonuçlara imza atmıştır. Kayak'ta Türkiye ikinciliğimiz ve üçüncülüğümüz bulunmaktadır. Yine Kayseri'nin tek Milli sporcusu bizim kulübümüz sporcusudur. Kayak sporunun yanı sıra bu yıl 22’incisini gerçekleştireceğimiz Hadak Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran kampımızın hazırlıklarını sürdürüyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda her yıl yaklaşık 400 dağcının katıldığı bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu kapsamda tüm dağ sporseverleri kampımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Hava koşulları nedeniyle yamaç paraşütünün iptal edildiği yarışmada, 80 sporcu bisiklet, oryantiring ve dağ koşusu branşlarında kıyasıya yarıştı.

Yarışmada dereceye giren sporculara Hacılar Belediyesi tarafından bisiklet hediye edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!