Eşini kazada kaybeden motosiklet sürücüsünün ehliyeti yokmuş

Güncelleme Tarihi:

Eşini kazada kaybeden motosiklet sürücüsünün ehliyeti yokmuş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 15:39

Eşini kazada kaybeden motosiklet sürücüsünün ehliyeti yokmuş

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ’de geçen 6 Nisan'da TIR ile motosikletin çarpışması sonucu Zeynep Göngül’ün öldüğü kazayla ilgili ilk duruşma yapıldı. TIR sürücü ile birlikte tutuksuz yargılanan, kazada ölen Zeynep Göngül'ün eşi olan motosiklet sürücüsü Fatih Göngül’ün ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı.
Kaza 6 Nisan günü Kocasinan Bulvarı ile Sümer köprüsünün kesiştiği noktada meydana geldi. 55 yaşındaki Haydar Öztürk yönetimindeki 38 EM 602 plakalı TIR, Fatih Göngül’ün kullandığı 38 SC 923 plakalı motosikletle çarpıştı. Olayda motosiklet sürücüsünün arkasında oturan 27 yaşındaki Zeynep Göngül hayatını kaybetti.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk udruşmaya tutuksuz sanıklar Haydar Öztürk ve Fatih Göngül ile ölen Zeynep Göngül’ün babası Mehmet Sadık Toksa ve annesi Hasine Toksa hazır bulundu. Duruşmada TIR’ın sürücüsü Haydar Öztürk ifadesinde, "TIR ile Kocasinan Bulvarı üzerinden Sümer köprüsüne dönmeye çalışıyordum. Bana yeşil ışık yanıyordu. Geçtiğim sırada bir ses geldi. O sırada motosikletin çarptığını fark ettim. Beraatımı istiyorum” dedi.
Motosikletin sürücüsü ve hayatını kaybeden Zeynep Göngül’ün eşi Fatih Göngül ise, “Kocasinan Bulvarı yolundan geliyorduk. Olay yerinde yol çalışmaları vardı. Benim istikametime yeşil ışık yanıyordu. Ben TIR’ı hiç görmedim. Yeşil ışıkta geçince birden TIR’ın altına girdik. Kazada eşim hayatını kaybetti. Yaklaşık 30 kilometre hızla gidiyordum" diye konuştu.
TIR şoförü Haydar Öztürk’ün avukatı Hülya Göktaş duruşmada motosiklet sürücüsü Fatih Göngül’e motosiklet ehliyetinin olup olmadığını ve kask takıp takmadıklarını sordu. Fatih Göngül de soru üzerine, motosiklet ehliyetinin bulunmadığını, motosiklet kullanırken de kask takmadıklarını söyledi. Hayatını kaybeden Zeynep Göngül’ün anne ve babası da "Suçlu kimse cezasını çeksin” dedi. Duruşma, eksik evrakların giderilmesi için ertelendi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!