ERÜ’de lisansüstü öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

ERÜ’de lisansüstü öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2024 13:27

ERÜ’de lisansüstü öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) tarafından bu yıl ilk defa enstitülerden mezun olan lisansüstü öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, akademisyenler ve mezun öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende ilk olarak mini ney konseri düzenlendi. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gevher Nesibe Genom ve Kök Hücre Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde eğitimini tamamlayan doktora ve yüksek lisans öğrencilerine bu yıl ilk defa düzenlenen törenle diplomaları verildi. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Sevgili mezunlarımız, yüksek lisans ve doktora farklı bir gururdur. Herkese nasip olmuyor. Bu yüzden kıymetini bilin. Lütfen Ar-Ge süreçlerinde var olmaya devam edelim. Üniversitelerimizin sizin gibi araştırmacılara ihtiyacı var. Yolunuz ve bahtınız her zaman açık olsun” dedi.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ise lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, "Sevgili mezunlarımız, yüksek lisans ve doktora farklı bir gururdur. Herkese nasip olmuyor. Bu yüzden kıymetini bilin. Lütfen Ar-Ge süreçlerinde var olmaya devam edelim. Üniversitelerimizin sizin gibi araştırmacılara ihtiyacı var. Yolunuz ve bahtınız her zaman açık olsun” diye konuştu.

Tören, doktora ve yüksek lisans programlarında eğitimini tamamlayan öğrencilere diplomaları verilmesi ve mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!