ERÜ akademisyen ve öğrencilerine, Fikri Mülkiyet Hakları eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

ERÜ akademisyen ve öğrencilerine, Fikri Mülkiyet Hakları eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 15:19

ERÜ akademisyen ve öğrencilerine, Fikri Mülkiyet Hakları eğitimi verildi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) akademisyenlerine ve öğrencilerine, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) Fikri Mülkiyet Hakları Birimi tarafından, ''Fikri Mülkiyet Hakları'' konusuyla ilgili eğitim semineri düzenlendi. Proje ve buluşlarda fikri hak korumasının nasıl yapılacağı konu edilen eğitim, European IPR (Intelletuel Propert Rights) Helpdesk’in Türkiye’deki üç elçisinden biri olan Serhat Dalkılıç tarafından verildi.

Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, Fikri Mülkiyet Haklarıyla ilgili olarak Erciyes Üniversitesi’nde verilen eğitimlerde, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak ERÜ adına Fikri Hak başvuruları, anlaşmaları ve yürütülecek olan tüm süreçleri yönetme yetkisine sahip olduklarının altını çizdiklerini bildirdi. Kiraz, ''Bunun yanında düzenlediğimiz eğitim seminerlerinde fikri hakların korunabilmesi için öncelikle buluşun ya da araştırma sonucunun tüm dünya için ilk olması gerektiğini ve ortaya çıkmış olan buluşun daha önce ifşa edilmemiş olması gerektiğini vurguluyoruz. 3.kişilerin erişimine açık olan, herhangi bir dergide, web sitesinde, kongrede ya da benzeri mecrada yayınlanması, buluşun patent ya da faydalı model olarak korunmasını engellemektedir. Bu sebeple yoğun emek sarf edilerek hazırlanan makalelerde yer alan buluşların korunabilmesi için herhangi bir yayın öncesinde fikri hak koruma başvurusunun yapılması gerekmektedir'' dedi.

Erciyes Üniversitesi akademisyenlerinin, büyük emekler sonucu ortaya çıkarmış oldukları araştırma sonuçlarını yayınlamadan önce ETTO’ya Buluş Bildirim Formunu (BBF) eksiksiz bir biçimde doldurarak bildirmeleri halinde, araştırmanın sonuçlarının patentlenip patentlenemeyeceği konusunda ön patent taramasının, dünya çapındaki tüm veri tabanları kullanılarak ETTO tarafından ücretsiz olarak yapıldığını da kaydeden Kiraz, ''Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak, Fikri Mülkiyet Hakları konusunda ülkemizin hak ettiği yetkinlik seviyesine ulaşabilmesi adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz'' diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!