Erkilet Fayı'nda çalışmalar yapan Özaksoy'dan Başkan Büyükkılıç'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Erkilet Fayında çalışmalar yapan Özaksoydan Başkan Büyükkılıça ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2024 16:07

Erkilet Fayı'nda çalışmalar yapan Özaksoy'dan Başkan Büyükkılıç'a ziyaret

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, 49 kilometre uzunluğundaki Erkilet Fay zonu ve Erciyes Fay zonu üzerinde eş zamanlı toplam 40 hendekte çalışmalar yapan Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Özaksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Özaksoy ve ekibinin yürüttüğü Erkilet Fay zonu ve Erciyes Fay zonu üzerinde eş zamanlı toplam 40 hendekte çalışmalara destek veriyor. Fayların aktivitelerini araştırmak amacıyla fay kazı çalışmaları devam ederken, Akdeniz Doç. Dr. Volkan Özaksoy ve ekibi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplamda 2 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme faaliyeti göstererek bir bakıma şehrin röntgeninin çekildiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, "Hem deprem boyutuyla, hem zemin etüdü boyutuyla Kayseri’mizde bundan sonra daha sağlıklı bilgilerle, insanları sizlerin de bilgilendireceği ve bu çalışmaları bakanlığımızla iş birliği halinde bir bakıma sorumluluğu yerine getirme yaklaşımı sergileyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

'BU FAY ÜZERİNDE YAKLAŞIK 15 KAZI DAHA YAPACAĞIZ'

Doç. Dr. Özaksoy ise, "49 kilometre uzunluğunda olan ve Türkiye Diri Fay Haritası’nda Erkilet Fayı olarak bilinen şehrin kuzey doğu orta kısmına yakın yerde çalışma yapıyoruz. Bu haritada mevcut diri fay hattı olarak haritalanmıştır. Bu fay üzerinde 'hendek' adını verdiğimiz kazılar yapmaktayız. Fayın teyidini gerçekleştiriyoruz. Bu fay üzerinde yaklaşık 15 kazı daha yapacağız. Bu çalışmalarla fayların geçmişe yönelik olan davranışlarını anlamaya çalışıyoruz. Bir anlamda da teyit etmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!