Erciyes Üniversitesi’nde Kayseri’nin Girişimciliği Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Üniversitesi’nde Kayseri’nin Girişimciliği Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 11:39

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARAFINDAN “KAYSERİ’DE GİRİŞİMCİLİĞİN DOĞUŞU VE MODERNLEŞME” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLENDİ.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Kayseri’de Girişimciliğin Doğuşu ve Modernleşme” başlıklı konferans düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Erciyes Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin konuşmacı olarak katıldı. Fakülte yönetiminin de yer aldığı konferansta Kayseri’nin tarihsel süreç içerisinde ekonomik anlamda gelişim süreci ele alındı.
Prof. Dr. Mehmet Şahin öğrenci ve akademisyenlere yaptığı sunumda fotoğraflarla Kayseri’nin tarihsel süreç içerisindeki gelişimini anlattı. 1914 yılında yapılan tespitlere göre bugünkü coğrafyamızda bulunan sanayi tesislerimizin mülkiyetlerinin rakamsal boyutlarına değinen Şahin; toplam sanayi kuruluşu sayısının 264 olduğunu bunların 172’sinin gayrimüslimlere ait olduğunu belirtti. Savaş dönemlerinde Kayseri’de üç büyük adımın atıldığını da belirten Şahin; 1926 yılında kurulan Hava İkmal Merkezi, 1927 yılında Trenin Kayseri’ye gelişi ve 1935 yılında kurulan Sümer Bez Fabrikası’nın Kayseri’nin gelişmesi konusunda çok önemli bir yer edindiğini söyledi.
Kayseri’ye Almanların kurduğu Hava İkmal Merkezi’nin Kayseri için ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Şahin, bu üretim fabrikasının kurulmasının bir müzice olduğunu, dönemin şartlarında karayolunun ve elektriğin olmadığını ancak bu işin bu kadar imkansızlıklarla da olsa Kayseri’de yapılmış olmasının çok önemli olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!