“En Güzel İnsan” konulu bilgi yarışması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

“En Güzel İnsan” konulu bilgi yarışması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 09:16

“En Güzel İnsan” konulu bilgi yarışması yapıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ İl Müftülüğü, Denetimli Serbestlik Bölge Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sorumluluğunda olan yükümlüler arasında “En Güzel İnsan” konulu bilgi yarışması düzenlendi.
İl Müftülüğümü konferans salonunda yapılan yarışmaya  müftü Doç. Dr. Şahin Güven, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk, İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit, Denetim Serbestlik Müdürü Cansel Karatepe, ve Gençlik Merkezi Şube Müdürü Mehmet Lütfi Turan katıldı.Yarışma öncesi konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven: “ İnsanlar özü itibariyle, fıtraten iyidir. Lakin içinde yaşadığımız şartlar bizleri yanlışlara sürükleyebiliyor. İnsan eşref-i mahlûkattır, yaratılanların en şereflisidir. Allah bizlere tövbe kapısını hiç kapatmıyor. Bir şartla, o da o kötülüklere dönmemek şartıyla, sen yeter ki günaha dönme, Allah’ın af kapısı hep açık. Bazen düşünebilirz, o kadar insan öldüren, cani, gaspçı, hırsız, bu kadar günahlar işleyen insanlar affolunur mu? Evet olur. Allah Kur’an’da bize, sadece kendisine şirk koşulmasını affetmez diyor. Allah bizleri de affetsin, gönüllerimize sükûnet nasip etsin, evlerimize huzur versin, bizleri ve neslimizi namaz kılanlardan eylesin, sahip olduğumuz nimetlere şükür nasip etsin.” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk ise, “Biliyoruz ki, şu fani dünyada saygı duyulacak yegâne insan Hz. Peygamber Efendimizdir. Çünkü hepimizin örnek alacağı son peygamberdir. O peygamberlikle şereflenmeden önce de emin, güvenilir bir insandı. Allah, Kuran’da Kalem Suresi’nde “Elbette Sen yüce bir ahlak üzeresin” buyurmaktadır. Ahlakta, edepte örnek alacağımız tek insan O’dur.” Dedi.

Yarışma 18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere iki kategoride yapıldı. Katılımcılar arasından yetişkinlerden birinciye buzdolabı, ikinciye çamaşır makinesi ve üçüncüye fırın hediye edildi. Çocuklardan ilk beşe girenleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kampla ödüllendirdi.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!