Darbe şehitleri için Tomarza’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Güncelleme Tarihi:

Darbe şehitleri için Tomarza’da gıyabi cenaze namazı kılındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 18:17

Darbe şehitleri için Tomarza’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Haberin Devamı

Murat GÜRBÜZLER/KAYSERİ, (DHA) - TÜRK Silahlı Kuvvetler içindeki bazı askerlerin yaptığı darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için Tomarza’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve siviller için gıyabi cenaze namazını Tomarza İlçe Müftüsü Harun Kılıç tarafından kıldırdı. Tomarza İlçesinde gıyabi cenaze namazı öncesinde kalabalık grup darbe karşıtı sloganlar attı. Tomarza İlçe Müftülüğü’nde görevli personel tarafından program öncesi Yasin-i Şerif okundu.

Tomarza İlçe Müftüsü Harun Kılıç, gıyabi cenaze namazı öncesi yapmış olduğu konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek halkı sağduyulu olmaya davet etti. Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ise, darbe girişiminde bulunanları eleştirdi. Işık, “Darbecilerin yapmış olduğu girişimlere, ülkemizdeki güzel insanlar sahip çıktığı için buradayız. O günden bu yana kadar tüm Türkiye’de ülkesine sahip çıkan güzel insanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Tomarza İlçe Kaymakamı Engin Uysal ise “Hain kalkışmanın ilk anından itibaren birlik ve beraberlik içerisinde demokratik tepkinizi koyduğunuz için hepinizi tebrik ediyorum. Bu tür hain tuzaklar benim nazarımda kardeşliği, birliği, beraberliğe darbe vurmak ve bizleri ayrıştırmaktır. Biz Tomarza olarak bu hain kalkışmanın daha ilk saatlerinde kaymakamlığımız, belediyemiz, jandarmamız, emniyetimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere siz değerli Tomarzalılar ile birlik ve beraberliğin savunulmasında bir araya gelerek demokratik tepkimizi ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!