Güncelleme Tarihi:
KAYSERİ, (DHA)- BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM), hafta sonu iki ayrı seminer ve bir panel gerçekleştirildi.
BÜSAM’ın Bilgi seminerleri bu hafta iki ayrı konuşmacıyla devam etti. Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç.Dr. Yonca Gençoğlu, 'Bilginin Toplumsal Kullanımı' adı altında seminer verdi. Biyolojik olarak insanın doğada hayatını idame ettirme yeteneğine sahip olmadığını ifade eden Gençoğlu, "İnsanoğlu biyolojik olarak eksikliklerine rağmen düşünebildiği için doğal dünyada var oluyor ve onun üzerinde büyük bir hakimiyet kurabilecek bir kapasiteye sahip bulunuyor. Bu da insanın bilgiyi üretmesiyle doğrudan doğruya ilişkili. İnsanoğlu etkileşimini devam ettirdiği müddetçe varlığını devam ettiriyor. Aksi takdirde arkeolojik bir kalıntı olmaktan öteye gidemiyor" dedi.
BÜSAM’ın ikinci seminerine ise konuşmacı olarak İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Ayhan Çitil katıldı. 'Bilgi, Mantık ve Varlık İlişkisi' konulu seminerinde insanlar arasındaki sorunların kaynağına değinen ve bu konuda örnek veren Ayhan Çitil, "Tecrübenin öznelliğinden kaynaklanan problemler çıkıyor. İnsanlar birbirlerinin bir şeyi nasıl tecrübe ettiğini bilemiyor. Herkes herkesi birbirleri gibi gördüğünü sanıyorlar. Konuşarak anlaşıyoruz ve tecrübelerimizle ortaya çıkanın aynı olduğunu farz ediyoruz; ama hiç de aynı değil" ifadelerini kullandı.
BÜSAM bilgi seminerlerinin yanı sıra bir de panel düzenledi. 'Düşünce Dünyamızda Medeniyet Yaklaşımları' konulu paneli Akif Emre yönetti. Panele konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Erol Özvar 'Tanzimat Dönemi ve Sonrasında Osmanlı’da Devlet Tartışmaları', İbrahim Çelik 'Büyük Doğu Diriliş Mavera Dergileri Ekseninde Medeniyet Algısı', Doç. Dr. Burhan Köroğlu da 'Çağdaş İslam Düşüncesinde Medeniyet Tartışmaları' konularında bilgiler verdi.
FOTOĞRAFLI