Başkan Hiçyılmaz B20 Konferansına Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Hiçyılmaz B20 Konferansına Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 13:20

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ B20 KONFERANSINA KATILDI

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 61 ülkeden bin 100’ü aşkın siyasetçi, bürokrat, dünyanın en büyük iş örgütlerinin ve en büyük üst yöneticilerinin yer aldığı B20 Türkiye Konferansı’na katıldı.
Konferansın, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun üstün gayretleriyle gerçekleştirildiğine vurgu yapan Başkan Hiçyılmaz, “B20 Türkiye Konferansı’nda şahit olduğum manzara, B20 Türkiye’nin çabaları sonucu bin kişilik salonlara sığmayan bir ilginin oluşmasıdır. Böylesine büyük bir ilgiyle katılım gerçekleşmesi, ilk kez Türkiye’nin G20, B20 dönem başkanlığında görülmesi bizleri gururlandırmıştır. İki gün boyunca 21 oturumda, toplam 123 konuşmacıyla yapılan programlar, ülkemizin tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır. Böylesine büyük bir organizasyonun ev sahipliğini en iyi şekilde yapan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve tüm ilgilileri kutluyorum” dedi.
B20 Türkiye Başkanlığı’nın düzenlediği konferansta ilk kez KOBİ’lerin konuşulduğuna da dikkat çeken Hiçyılmaz, “B20’nin süregelen çalışma alanları olan ticaret, altyapı ve yatırımlar, büyümenin finansmanı, istihdam, KOBİ’ler ve yolsuzlukla mücadele konularında Türkiye’nin önde gelen iş adamları katkı sağladılar. Konferansta, hükümetimizin de destekleriyle KOBİ’lere yönelik çalışmalara imza atıldı. ‘KOBİ’ler nasıl büyür’, ‘büyük şirketlerle nasıl ortaklılar kurar’ gibi KOBİ’leri ilgilendiren konulara ilişkin ana gündem maddeleri işlendi. Türkiye’deki işletmelerin yüzde 90’ının ve dünyadaki işletmelerin de yüzde 60’ına yakının KOBİ olduğu düşünüldüğünde, bu yöndeki atılımın ne kadar önem arz ettiği daha iyi anlaşılacaktır” dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun KOBİ’lerin sorunlarına yönelik olarak önemli bir girişime daha imza attığına değinen Başkan Hiçyılmaz, “B20’nin öncülüğünde, dünyanın en büyük iş örgütü ICC ile TOBB’un kurucusu olduğu, İstanbul merkezli Dünya KOBİ Forumu (World SME Forum) adında, KOBİ’lerin sorunlarını sahiplenecek uluslararası bir kurum faaliyetlerine başlamıştır. Başkan Hisarcıklıoğlu’nun girişimleri ile bu yeni kuruluşa, tüm G20 hükümetlerinden, Dünya Bankası’ndan ve OECD’den destek bulunması da oldukça önemlidir” diye konuştu.
Başkan Hiçyılmaz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun, hem Türkiye’yi hem de B20’yi anlatmak için 1 yıldan az bir sürede dünya genelinde 12 büyük toplantı organize ettiğini kaydetti. Hiçyılmaz, “Bu çalışmalar sonucunda hazırlanan ve G20 Liderler Zirvesi’nde sunulmak üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilen B20 Raporundaki 19 talep, küresel ekonominin şekillenmesinde etkili olabilecek verileri içermektedir” şeklinde konuştu.
B20 Raporunda yer alan tavsiyelere ilişkin başlıkların küresel ekonomik gelişmenin temelini oluşturan konularla ilgili olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, “Bu konularda G20 toplantısında varılacak mutabakat ve alınacak kararlar ülkelerin gelişme süreçlerine büyük katkı sağlayacaktır. Son aylarda yaşanan küresel ekonomik sarsılmanın etkilerinin yayılmaması ve küresel bir kriz haline dönüşmemesi için B20 raporunun dikkate alınması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!