Başkan Akay, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı Gök'ü ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Akay, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı Gökü ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 17:57

Başkan Akay, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı Gök'ü ziyaret etti

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’ü ziyaret etti.

Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye’de şeker pancarı üretiminin azaltılması yönünde lobiler oluştu. Sektörde kotaları kaldıran AB’nin pazar olarak gördüğü Türkiye’de sektöre operasyon yaptığını ama nişasta bazlı şekercilere karşı bir şikayet oluşmaması dikkat çekicidir. Şekeri AB standartlarında ve maliyetlerinde üreten Kayseri Şeker gibi fabrikalarımız sektörde  iyi örnek olmaktadır" dedi.

Ziyarette konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, Orta Anadolu çiftçisinin son yıllarda şeker pancarından para kazanmaya başladığını belirterek, "Şeker pancarının çiftçiler için vazgeçilmez bir ürün haline gelmesine karşılık NBŞ üretimi yapan firmalarla rekabette sıkıntı yaşıyoruz. Şeker Kurulu üyelerinin atanmamasının şeker sektöründe denetimin azalmasına ve dolayısıyla pancar şekeri üreticilerinin pazar kaybetmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!