AB Türkiye Delegasyonunun Kayseri ziyaretleri

Güncelleme Tarihi:

AB Türkiye Delegasyonunun Kayseri ziyaretleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 17:04

AB Türkiye Delegasyonunun Kayseri ziyaretleri

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA)- AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Kayseri'de Vali Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.
Vali Kamçı tarafından karşılanan AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretin ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. AB Türkiye Delegasyon Başkanı Berger ise Vali Kamçı’ya misafirperverlik ve ağırlamadan dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Ayrıca güvenlik desteği için de çok teşekkür ederiz. Sizin de ifade ettiğiniz üzere Ankara’dan geliyoruz. Her zaman başkentin dışına çıkıp ülkenin geri kalan kısmında neler oluyor gezip görmek iyi bir şey. Çünkü bizim işimizin iyi yanı ülkenin her yanında devam eden işbirliği çalışmalarımız var. Aynı şekilde de Kayseri’de bizim devam etmekte olan çalışmalarımız var. Dün Ankara dışından Ankara’ya gelen ziyaretçiler vardı. Tarım Bakanlığında bir etkinlik düzenledik. Malatya kayısısı için menşei sertifikalarını verdik. Menşeine bakarak koruma altına alınacak Kayseri’den de 3 tane ürün bulunuyor. Bunlar pastırma, sucuk ve mantı.” 
BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Valilik ziyaretinden sonra Berger, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. AB Delegasyonuna Kayseri hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihe sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu söyledi. Güçlü bir ticari geçmişe sahip olduklarını ifade eden Başkan Çelik, “Şehircilik açısından da 147 yıllık geçmişe sahip bir belediyeyiz” dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de çok sıcak bir şekilde karşılandıkları için teşekkür etti. Ziyaret öncesinde Türkiye ile ilgili rehber bir kitap okuduğunu ifade eden Berger, “Bu kitapta Kayseri hakkında anlatılan bilgilerden çok etkilendim. Hem tarihi zenginlik, hem de güçlü ekonominin birleşimi bu şehirde var. Kökleri derin bir geçmiş ve girişimci bir ruhu taşıyor. Bu da şehri ilginç hale getiriyor” diye konuştu.
Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger’e el yapımı vazo ve Büyükşehir Belediyesi’nin bastırdığı Kayseri hakkında yazılmış kitabı hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!