80 yaşındaki Mustafa dedeTOKİ sayesinde ev sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

80 yaşındaki  Mustafa dedeTOKİ sayesinde ev sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 17:53

80 yaşındaki Mustafa dedeTOKİ sayesinde ev sahibi oldu

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/İNCESU (Kayseri), (DHA) - KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) yaptığı bin 265 konutun kurası çekildi. Kura çekiminde 80 yaşındaki Mustafa Bayrak ilk kez ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

İncesu Yavuz Özkan stadyumunda yapılan kura çekimine Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İncesu Kaymakamı Barış Demirtaş, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve kura çekimini heyecanla bekleyen vatandaşlar katıldı. Kura çekimlerinin sonlanması ile İncesu'nun Saraycık Mahallesi'ne 432, Aksubağları Mahallesi'ne 632 ve Örenşehir Mahallesi'ne 201 olmak üzere toplam bin 265 konut yapılacak. Kura çekilişi öncesi konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "Kura çekiminin sizlere ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizde 2005 yılında başlayan TOKİ uygulamaları olan birinci, ikinci ve üçüncü etapları hak sahiplerine teslim ettik. Vatandaşlarımız evlerinde oturuyorlar. Dün Saraycık Mahallemizin 437 konut kura çekimini yaptık. Bugün de İncesu ilçemizde 637 konutumuzun kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Yine Örenşehir Mahallemizin de 201 konut kura çekimini bugün yapacağız. 4'üncü etap TOKİ çalışmaları inşallah 2018 yılı Kasım ayında tamamlanacak" ifadelerini kullandı.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, "Bugün kura sonrası ev sahibi olacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Burada önemli olan kira öder gibi ev sahibi olmak. 15 yıldır TOKİ ile yaptığımız çalışmalarda çok çeşitli faaliyetler oldu. Bugün siyasi istikrarla beraber yapılan yatırımları inşallah vatandaşlarımıza yayacağız. Türkiye'nin hiçbir ilçesinde nüfusa oranla TOKİ binasının bu kadar çok olduğu başka bir ilçemiz yok. İncesu hem göç alan hem de Kayseri'nin en ilerleyen ilçelerinden birisidir" diye konuştu.

80 yaşında ev sahibi olan Mustafa Bayrak da, "50 yıldır yurtdışında yaşıyordum. Ev sahibi olmak için TOKİ'ye yazıldım. Evimiz 1 yılın içinde bitecek. Bu evlerin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlk kez ev sahibi olacağım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TOKİ'ye yazılan vatandaşların oturacakları daireler kura ile belirlendi.

FOTOLU

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!