19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 14:58

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - 19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü kutlanıyor. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, KAYSO Başkanı Mstafa Boydak ve KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, birer mesaj yayımlayarak bayramı kutladı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, ''19 Mayıs 1919 da Samsun'da başlayan bağımsızlık hareketi, Türk milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulun Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu gün hala dimdik ayaktadır. Atatürk, geleceğimizin mirasçıları gençlere bu güzel günü armağan etmiştir. Türk gençliği kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Geleceği Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerimizin atacakları doğru ve kararlı adımlarıyla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor tüm gençlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum'' ifadelerine yer verdi. 

MHP İL BAŞKANI ERSOY'UN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, ''97. yıldönümüne ulaştığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan, ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar varolmayı başaracak olan milletlerdir'' dedi.

Ersoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarından beri millet olarak vardır ve kıyamete kadar da varlığını koruyacaktır. Türk Milleti, binlerce yıla dayanan tarihi boyunca pek çok büyük medeniyetler inşa etmesinin, zaferlerle, başarılarla dolu bir hayat sürmesinin yanısıra çok büyük sıkıntılarla ve hatta varlıkla yokluk arasında gidip gelmelerle de karşı karşıya kalmıştır. Milletimizi, Milli Mücadele günlerine getiren ortam da yine Türklüğün var olmak veya yok olmakla yüzyüze kaldığı çok büyük sıkıntılar içinde olduğu bir dönemi göstermektedir. Ama Aziz Milletimiz, böylesine zor ve sıkıntılı anları adeta küllerinden yeniden doğan bir Anka gibi aşmasını bilmiş ve büyük, güçlü bir devlet oluşturmayı başarmıştır. İşte 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bu yeniden doğuşunun başlanıgıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır.''

KAYSO BAŞKANI BOYDAK'IN MESAJI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ''Kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.

Başkan Boydak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

''19 Mayıs 1919 tarihinde yüce Atatürk’ün önderliğinde Samsun’dan başlayan bağımsızlık hareketi sonucunda Türk Milleti özgürlüğüne ve demokrasiye kavuşmuştur. Ulusumuzun bu onur mücadelesini gelecek nesillere bütün ayrıntılarıyla aktarılmasını sağlamak amacıyla Ulu Önderimiz tarafından 19 Mayıs günü Türk Gençliğine Bayram olarak armağan edilmiştir. Ülke kalkınmasının temel başlangıç noktası ailedir. Aileden başlayarak, topluma yayılacak kalkınmanın diğer aşamasında ise eğitim gelmektedir. İyi eğitim almış ailelerin topluma kazandıracağı çağdaş bireyler, ülke kalkınmasının temellerini oluşturacaktır. Kalkınmanın bir temel koşulu olan sanayinin geliştirilmesinde de yeni ve ileri teknolojilere ayak uydurabilen, zeki, özgür, eleştirel düşünebilen, çağdaş ve genç beyinlere gereksinim vardır. İnanıyorum ki, fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Türkiye’mizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.''

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ'IN MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 97 yıl önce Samsun'a çıkışının Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, “19 Mayıs 1919 tarihi, milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olmuştur” dedi. Hiçyılmaz, “19 Mayıs 1919’ da Samsun ufuklarında ateşlenen hürriyet ve istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’ya uzanan demokratik atılım çizgisiyle 23 Nisan 1920’de milli iradenin hâkimiyetine, 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyetin tesisine imkân hazırlamıştır” ifadelerine yer verdi. O günlerde yedi düvele karşı verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, Gazi Mustafa Kemal tarafından gençlere emanet edildiğini anımsatan Başkan Hiçyılmaz, “Atatürk, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini bu vesile ile vurgulamıştır. Gençlerimize düşen büyük görev, 97 yıl önce yaşanan günlerin bir benzerinin yaşandığı günümüzde milletin ve devletin yayında yer almak, daha çok çalışmak ve üretmektir. 19 Mayıs’ın gençliğe armağan edilmesi, onlara verilen değerin ve inancın göstergesidir. Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olan gençlerimizin sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, değerlerinden asla ödün vermemesi en büyük beklentidir. Bu vesile ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum'' ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!