Kuzka, 2015 Yılını Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Kuzka, 2015 Yılını Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 16:30

KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, 2015 yılının verimli geçtiğini açıkladı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, 2015 yılının verimli bir yıl olduğunu söyledi.
Çağlar, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından gerçekleştirilen 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Kurumsal yapılanmasını tamamlayan KUZKA’nın bölgesinde verimli çalışmalara imza attığını vurgulayan KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, “2015 yılında kapasitemizin üzerine çıkarak 23,5 milyon TL toplam büyüklüğündeki desteği sözleşmeye bağladık. Bu miktarların artması için tüm projelerin usulüne uygun yürütülmesi ve verdiğimiz desteklerin tamamının harcanabilmesi çok önemli. Kalkınma Ajanslarının asli işlevi hibe desteği vermek olmasa da bölgemizin ekonomik yapısı buna yoğunlaşmayı gerektiriyor. Ajanslar bölgelerinin planlama kuruluşlarıdır, AB hibesi dağıtan proje uygulama birimleri ile karıştırılmamalıdır. Kullandığımız kaynak üzerinde tüm tasarruf bize yani ülkemize ait. Çıktığımız hibe çağrılarını kendimiz tasarlıyoruz, uyguluyoruz ve denetimini yapıyoruz. Bu manada yeni dönemde bölgemizin kamu ve özel sektör yatırımlarını planlayıp yönlendirmemiz hibe desteklerinden daha önemli. 2016 yılında Batı Karadeniz de kamu yatırım tekliflerinin niteliklerinin arttırılmasına odaklanacağız” şeklinde konuştu.
TR82 Bölgesi’nin sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağlayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı içinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan bazıları şöyle: “KUZKA, 2015 yılında toplam 23,5 milyon TL büyüklüğünde 50 adet KOBİ, 10 adet Altyapı, 1 adet Güdümlü ve 2 adet DFD projesini sözleşmeye bağlarken, Ekonomi Bakanlığı’ndan TR82 Bölgesi’ne 1,8 milyon TL bütçeli UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) projesini kazandırdı. KUZKA tarafından 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında 50 adet KOBİ projesi ile 10 adet Altyapı projesinin destek sözleşmeleri imzalandı. Toplam 20,5 milyon TL büyüklüğündeki hibe desteklerin içerisinde Kastamonu Teleferik projesi, Sinop Sakarya caddesi yayalaştırması ile Çankırı Çerkeş OSB altyapı projeleri de bulunuyor.
KUZKA’nın destekleyeceği ilk güdümlü proje Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan 8 milyon 900 bin TL bütçeli “Çankırı Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi” oldu. Proje kabul edilerek destek sözleşmesine bağlandı, hibe tutarının yüzde 40 olan 2,8 milyon TL Belediyemizin hesaplarına yatırıldı.
KUZKA, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında 22.10.2015 tarihi itibariyle proje kabulüne başladı. Bu kapsamda Çankırı İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kastamonu Ticaret Sanayi Odası ile destek sözleşmeleri imzalandı.
Kümelenme Projesi kapsamında Tosya’daki kapı sanayicilerinin bir araya gelerek oluşturdukları Kapı Sanayicileri Derneği (KAPI-DER) ve KUZKA tarafından hazırlanan 1,8 milyon TL büyüklüğündeki “Dünyanın Kapısını Üretiyoruz” projesi Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
KUZKA, 2013 Yılı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, Taşköprü Belediyesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi· Mekânlarla Birleştirilmesi, Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı Projesi’nde sona yaklaşıldı.
KUZKA, 2013 Yılı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Sinop Belediyesi’ne ait Sinop Mezbaha Projesi’nin yüzde 60’ı tamamlandı”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!