Kastamonu’da Arıcılık Kursu Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 14:31

Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 3. Arıcılık Kursu açıldı.
Arıcıların yoğun istediği üzerine açılan kurs, Güray Koçak toplantı salonunda veriliyor.
Kursun açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel Selbi, Ziraat Teknikeri Sabit Gülenç ve kursiyerler katıldı.
Kursun açılışında konuşan İl Müdürü Osman Yaman, Kastamonu’da arıcılığın büyük önem taşıdığını belirterek, “Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı 612 işletmede 51 bin 276 kayıtlı koloni bulunuyor. Kastamonu’da toplamda 70 bin arı kovanımız var. Fakat bal verimi şu anda arzu edilen seviyede değil. Bunu sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bal kalitemiz çok iyi, bundan da asla taviz vermememiz gerekiyor” dedi.
40 kursiyerin katıldığı Arıcılık Kursunu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel Selbi ile Ziraat Teknikeri Sabit Gülenç veriyor.
Kursta, arıcılara arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolisi, arı sütü ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı ve arı hastalık ve zararlıları gibi konular yer alıyor.
Kursun sonunda kursa katılanlara ayrıca teorik ve uygulamalı eğitimde verilecek. 80 saat sürecek olan kursun sonunda, başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Arı Yetiştiriciliği“ sertifikası verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!