IHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 16:50
CHP'Lİ KADINLARDAN ÖĞRENCİ SAYISI TEPKİSİ ( MUHAMMED KÖMEÇOĞLU-KASTAMONU/İHA)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu AK Parti İl Başkanı Halil Uluay’ın ‘Bir şehirdeki öğrenci sayısı il nüfusunun yüzde 20’sini geçmemeli’ şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.
AK Parti İl Başkanı Halil Uluay’ın İl Genel Meclisi Grup toplantısı öncesi sarf ettiği ‘Kastamonu’daki öğrenci sayısı nüfusun yüzde 20’sini geçmemeli’ şeklindeki açıklamalarına tepkiler gelmeye devam ediyor. MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı’nın ardından CHP Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu AK Parti İl Başkanı Halil Uluay’ın yaptığı açıklamanın talihsizlik olduğunu söyledi.
Bir kentin gelişmesinde üniversitelerin ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu, hem eğitim açısından hem de ilin ekonomik yapısı açısından üniversitelerin önemli bir kurum olduğunu söyledi. Özellikle
seçim dönemlerinde her ile üniversite kurduklarını deklare eden iktidar partisi mensubu il başkanının yapmış olduğu açıklamanın izahatının olmadığını kaydeden Ülker Duran Yavuzoğlu: “Birkaç yıl öncesine kadar Kastamonu için 50 bin öğrenci hedefi ortaya koyan bir anlayışın geldiğimiz noktada öğrenci sayısı üzerinden açıklama yapmasını doğrusu anlamakta zorluk yaşıyoruz. Sayın il başkanı öğrenci sayısının fazla olmasının kültürel yozlaşmaya yol açacağını ifade ediyor. Oysa öğrenci sayısının fazla olması o ilde yozlaşmaya değil kültürel çeşitliliğe yol açar. Üniversite öğrencilerimiz kültürel çeşitlilik oluşturduğu kadar özellikle küçük esnaflarımız üzerinde önemli bir katma değer oluşturur. Bahsi geçen yozlaşma öğrenci şehri olan Eskişehir’de, Kayseri’de, Erzurum’da, Ankara’da, Karabük’te yaşanmıyor da Kastamonu’da nasıl yaşanıyor? Belki bizim eksiğimiz bulunuyordur. Sayın Uluay bunu açıklar ise biz de bilgilenmiş oluruz” dedi.
Suriye’de iç savaş nedeniyle yaklaşık 3 milyona yakın Suriyelinin Türkiye’nin çeşitli illerinde ikamet ettirildiğine dikkat çeken Yavuzoğlu, “2002 yılından sonra özellikle sınır komşularımız olan Suriye ve Irak’ta yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle binlerce Suriyeli ve Iraklı Türkiye’ye geldi. Savaştan kaçan insanlar Türkiye’nin dört bir köşesine dağıtıldı. Kastamonu’da da resmi rakamlara göre 6 bin yabancı uyruklu kişinin yaşadığı ifade ediliyor. Acaba Kastamonu’da yaşayan 6 bine yakın Suriyelinin veya Iraklının kültürel etkileşime olumlu ya da olumsuz olarak etkisinin olduğunu sayın il başkanı hiç merak edip araştırmış mı? Kültürel yozlaşmayı ülkemizin çeşitli illerinden Kastamonu’muza okumaya gelen öğrencilerimizin üzerine etiket olarak yapıştırıp yabancı uyruklu kişileri bu etiketin dışında bırakmak hangi vicdan ile açıklanır? Sayın il başkanı eğer öğrenci sayısına kota koymak gibi bir çalışma içerisinde ise bu durum Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Kastamonu Üniversitesi’nin yetkisi arasındadır. AK Parti İl Başkanı Kastamonu’muzun ulaşım, sağlık, işsizlik, tarım ve hayvancılık sorunları ile ilgilense daha iyi olur” diye konuştu.