Mevlit Kandili

Güncelleme Tarihi:

Mevlit Kandili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 11:14

- Arpaçay Kaymakamı Erdem, mesaj yayımladı

Haberin Devamı

KARS (AA) - Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdem, mesajında, kandillerin sosyal yapıda aksayan unsurların çözümündeki birleştirici dinamikleri harekete geçirme fırsatı sunduğunu belirtti.

İnsanlığın onuru olan peygamber efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili'nin öze dönüşün, gönülleri arındırmanın ve kalıcı olanı fark etmenin imkanlarını sunan tazelenme mevsimi olduğunu kaydeden Erdem, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlık tarihi boyunca gelen rehberler silsilesinin sonuncusu olan peygamberimizin varlık anlayışındaki insan, yaratılmışların en saygını ve varlığın özüdür. Ayrımcılık, şiddet, terör, savaş, adaletsizlik, zulüm, açlık gibi küresel sorunların kıskacındaki insanlık ve dünya tarihi ve büyük bir sınavdan geçmektedir. Kendi elleriyle ürettiği yapay sorunlarla kapattığı göğün kapılarını modern anahtarlarıyla açamamaktadır. Barış dini İslam'ın müjdeleyicisi olan Hz. Muhammed'in doğum günü vesilesiyle kutladığımız kandilimizin, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan bir kandil olmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!