Kaz eti sömestir tatilinde otel sofralarını süsleyecek

Güncelleme Tarihi:

Kaz eti sömestir tatilinde otel sofralarını süsleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 14:18

- Kars bölgesinde yöresel yemeklerin başında yer alan kaz yemeği, yerli ve yabancı turistlerin sofralarına servis edilmeyi bekliyor

Haberin Devamı

KARS (AA) - Kars ve yöresinde yöresel yemeklerin başında yer alan kaz yemeği, yerli ve yabancı turistlerin sofralarına servis edilmeyi bekliyor.

Ülkede kaz üretimi yapılan yerlerinin başında gelen Kars'ta, karın yağmasıyla ayrı bir lezzete kavuşan kaz, bir ay önce kesilerek tüketime hazırlanıyor.

Sarıkamış ilçesinde sömestir tatili ve kayak sezonunun başlayacak olmasını fırsat bilen kaz satıcıları, ellerindeki kazları, kayak merkezindeki otellerin sofraları için hazırlamaya başladı.

Kaz satıcısı Hasan Aslan, yaklaşık bir ay önce kazları kesip temizlediklerini, ardından tuzlayıp kurutmaya bıraktıklarını söyledi.

Kışın sofraların vazgeçilmez tatlarından kaz yemeğine son yıllarda büyük talep olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Kaz etine ilgi olması, kaz besiciliğini de yaygınlaştırdı. Bu da bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Özellikle kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistler, kaz yemeği yemeden gitmiyor. Sömestir tatili için Cıbıltepe Kayak Merkezindeki otellerden yoğun istek var. Biz de elimizdeki kazları, son kez hafif tuzlayıp kara yatırdıktan sonra ayazda kurutup otellere gönderiyoruz. Kaz, Kars'taki yöresel yemeklerin başında yer alıyor. Geçen yıla oranla fiyatlar artmadı. Kazlar büyüklüğüne göre 100-125 liradan satışa sunuluyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!