Güncelleme Tarihi:
KARS, (DHA)-Kars’ın vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kaz eti lezzeti kadar fiyatı ile dikkat çekiyor. Kırmızı etin kilosu 40 liradan satıldığı Kars'ta kaz etinin porsiyonu 50 lira.
Beyaz altın olarak tabir dilen kazın, büyütülmesi, beslenmesi ve kesildikten sonra hazırlanıp, sofraya getirilmesi büyük bir meşakkat gerektiriyor. Yörede bakımı ve otlatılması ise kadınlar tarafından yapılıyor. Kaz sürülerini yaylada otlatan kadınlar hastalanan hayvanları da tedavi edebiliyor. Kars kent merkezinde kaz eti sunan işletme sahipleri, etin pahalı olmasının kazın zorlu süreçlerden geçmesi ve etinin de bir o kadar lezzetli olmasından kaynaklandığın söyledi. Müşteriler ise, “Lezzeti ödenen hesabı unutturuyor" dedi.
FOTOĞRAFLI