Fidanları toprak ile buluşturdular

Güncelleme Tarihi:

Fidanları toprak ile buluşturdular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 09:02

Fidanları toprak ile buluşturdular

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- KARS’a 40 kilometre uzaklıktaki Kocabahçe Ortaokulu'nun 3 dönümlük arazisine öğretmen, öğrenci ve köylüler 500 sarıçam fidanı dikti.
Yaklaşık 100 yıllık olan 96 hane, 350 nüfuslu Kocabahçe Köyü'nde uzun süreden bu yana çekilen susuzluk nedeniyle çok az sayıda ağaç bulunuyor. Geçen yıllarda köyün suya kavuşması üzerine Kocabahçe Köyü Ortaokulu Müdürü Oğuz Fırat, Köy Muhtarı Halis Baykuş ile okulun bahçesindeki taşları temizletip, çapa yaptırarak Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden alınan 500 çam fidanını toprakla buluşturdu. Öğrenciler, köylerinde pek ağaç görmedikleri için okullarının bahçesine diktikleri fidalara gözü gibi bakacaklarını söyledi. Okulun bahçesinde hummalı çalışma başlatan okul müdürü, müdür yardımcısı ve 11 öğretmen toprakla buluşturduğu fidanlara can suyu verdi. Okul ve köyde böyle bir çalışma yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirten okul müdürü Oğuz Fırat, şöyle dedi:
"Fidanlara büyük bir titizlikle bakıp büyüteceğiz ve gelecek nesillere aktaracağız. Köyümüzde maalesef ağaç sayısı yok denecek kadar az. Uzun süredir köyde su da bulunmuyordu. Su gelince ağaç eksikliğini gidermek için kolları sıvadık. Hayatlarında ilk kez fidan diken öğrenciler, köy halkı çok heyecanlı ve sevinçliydi."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!